Вторник, 23.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Президентът на аржентинския евангелски алианс почина след битка с Ковид-19

Main Pic
Публикувана: 09.09.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 986
Коментари: 0
Президентът на Аржентинския евангелски съюз и дългогодишен сътрудник на Евангелслата асоциация на Луис Палау е починал в болница, след като дълго се е борил с инфекцията от Covid-19.
 
„Скъпи братя, съобщаваме ви, че сутринта на днешния ден (9 септември), пастир Рубен Пройети, президент на ACIERA, е отминал при Господа“, се казва в съобщение на Евангелския алианс.
 
ACIERA е християнският съюз на евангелските църкви в Република Аржентина, Евангелският алианс на страната.
 
Пастир Рубен, на 74 години, е откаран в баптистката болница на 3 август със затруднено дишане, съобщава съпругата му. По-късно п-р Рубен е имал малко подобрение, но ситуацията в отделението за интензивно лечение се  е влошила.
 
В съобщение на Евангелския съюз се казва: „Молете се за семейството на п-р Рубен. Те са благодарни за подкрепата, молитвите и грижите, които мнозина са изразили през изминалия месец, докато пастирът е бил в болницата“.
 
Рубен Пройети беше пастир, силно ангажиран в служението на евангелизатора Луис Палау, а в ролята си на ръководител на Аржентинския евангелски алианс, той е общувал с много християнски и светски лидери в различни страни от латиноамериканския континент. Пройети беше президент на Латиноамериканския евангелистки алианс, създаден през 2013 г.
 
Източник: Евангелски фокус

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg