Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Ранени християни след стрелба срещу църква в Пакистан

Main Pic
Публикувана: 12.09.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 803
Коментари: 0
Група тежко въоръжени мюсюлмани са стреляли безразборно в църква и в домовете на християните, ранявайки най-малко четирима души, включително бременна жена, в пакистанския град Лахор, се казва в доклад на Morning Star News.
 
Стрелбата е станала в местността Шамсабад в района на Шеракот в град Лахор, провинция Пенджаб, съобщaва Morning Star News.
 
Асиф Масих, един от ранените християнски жители, споменава, че е чул викове, последвани от изстрели от автомати, след като се е прибрал от работа същия следобед.
 
„Докато казвах на децата си да влязат у дома, видях група тежко въоръжени мъже, които стреляха безразборно по църквата, разположена на улицата“, казва той. „След това те насочиха оръжията си по домовете на християните и изстреляха по тях залпове от куршуми.
 
Въоръжените мъже  видели Масих и открили огън по него, ранявайки го в двете бедра.
 
„Едва успях да се вмъкна в къщата си и заключих външната врата, но те не спряха да стрелят“, казва Масих. „Чувах ги да крещят, че няма да пощадят християните, живеещи в района, и че ще изгорят църквата ни.“
 
Въоръжените лица са ранили три жени, идентифицирани като Нирма Биби, Мария Кашиф и Самина.
 
„Една от ранените жени е бременна в шестия месец“, казва Масих. „Тя беше ударена в крака от един от няколкото куршума, изстреляни в портата им, но за щастие членовете на семейството ѝ успяха да я вкарат вътре навреме, преди да я застрелят.
 
Масих се обадил в полицията в 2 часа следобед, но представители на реда се появили в квартала едва в 8 часа вечерта.

Източник: Christian Post

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg