Събота, 25.09.2021

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Евангелски пастир съсечен с мачете в Нигерия

Main Pic
Публикувана: 15.09.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 557
Коментари: 0
Неизвестни нападатели в нигерийския щат Кадуна са „убили с мачете“ пастир от Евангелската църква за достигане на всички. Съсеченото тяло е намерено по-късно   от група за издирване, тъй като тревожната тенденция на смъртоносни атаки срещу християните продължава в тази страна, се съобщава в доклад на Morning star News.
 
Загиналият пастiр е идентифициран като п-r Силас Али от ECWA в района на местното правителство на държавата Кадуна Занго Катаф. Мъжът е напуснал дома си, за да отиде в района на Кафанчан в събота, съобщава за първи път нигерийският вестник Punch в неделя.
 
Очевидно Али е бил нападнат около района на общността Кибори, близо до Аша-Ауце, където група за издирване открила тялото му. В доклада е описано, че е съсечено с мачете.
 
Комисарят на Кадуна по вътрешна сигурност и вътрешни работи Самуел Аруван е потвърдил убийството на пастира, като е заявил, че агенциите за сигурност е започнала разследване.
 
Губернаторът на щата Кадуна Насир Ел-Руфай е определил убийството като жестоко и изпратил своите съболезнования на семейството на пастира и църквата ECWA, съобщава The Guardian Nigeria.
 
Нападателите не са идентифицирани. Хиляди християни са убиваби всеки ден в Нигерия. Християните са жертва на радикализирани пастири фулани в богатия на земеделие Среден пояс на Нигерия и от ислямски екстремисти в североизточната част на страната.
 
Източник: Christian Post
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg