Вторник, 23.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Студио 865 подкрепя творците-християни вече 30 години

Main Pic
Публикувана: 20.09.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 639
Коментари: 0
В един от последните дни на лятото в конферентен център „Възраждане“, София, се събраха приятели, почитатели и горещи поддръжници на Студио 865, което вече 30 години доказва, че в евангелските църкви в България има ентусиасти с огнени сърца, но и жива вяра.
 
Пикът на поредната вълна от пандемията Ковид-19 не успя да попречи на планираното преди дълги месеци събитие. Празникът се състоя, макар и в по-ограничен състав, отколкото предвидения първоначално.
 
На честването присъстваха и гости от чужбина, които бяха истински развълнувани да споделят това радостно събитие, виждайки плодовете от един труд, който жъне своите плодове и до днес.
 
Празникът беше наситен с топли спомени и на моменти, радостни сълзи. Гостите, дошли да почетат екипа на Студио 865, не пестяха ласкавите думи. На сцената един след друг излизаха мъже и жени, чийто живот е бил променен, вдъхновен или издигнат заради служението, дейността и вярата на ентусиастите, създали тази „уникална организация“.
 
Онези, които не бяха успели да дойдат лично, бяха изпратили трогателни видео послания, от които лъхаше респект, вълнение и възхищение от постиженията на Студио 865.
 
Атмосферата беше подсилено празнична и заради великолепните музикални изпълнения на хора, чиито имена са познати в цялата страна и то не само в евангелската общност. Те са „тръгнали“ именно със записи, направени в Студиото – група Синай, Валери Славчев, Емануил Тотев, Жани Ковачева, Момчил Шопов и Иво Вакъвлиев. Специални музикални участия имаха и Стефан Врачев, Нели Андреева и Калина Андреева.
 
Честването стана още по-специално заради интервюто с един специален гост, олимпийската шампионка Стефани Кирякова, която освен вече познатите неща, сподели, че планира издаването на автобиографична книга.
 
Сред ключовите изрази, които изобилстваха в словата на участниците, бяха „висок професионализъм“, „завиден стандарт“, „високо качество“, „от нулата, но с визия“, „единствена по рода си организация“, „авангард за утвърждаване на Божието царство“, „запомнящо се сътрудничество“, „обединител на църквите в България“, „инвеститор в разпространение на евангелието“, „глас за евангелските църкви“, „променило хора и съдби“, „обединител на таланта на българските християни“, „славни и трудни моменти“, „достоен принос за евангелското дело в страната“, „организация без аналог“, „превъзходен дух“ и много други.
 
Припомнени бяха проекти и дейности на Студио 865, които са въздействали на българското общество и са оставили незабравима следа, мащабните европейски и световни евангелизации излъчвани по сателит и предавани в зали у нас, мащабни събрания с говорители от чужбина, телевизионното предаване „Християнството“, над 20 уеб страници, подкаст съдържание, Ютюб канали. Радио 865, чиито предавания звучат всеки ден в ефира на Транссветовното радио, продължава да достига до стотици хиляди слушатели и в най-далечните краища на страната. Евангелски вестник, създаден през 1994 година и който до днес разпространява информационно съдържание от и за евангелските църкви, Глобалната конференция за лидерство, чиито срещи са вдъхновение и насърчение за стотици водачи в страната. Сътрудничеството с Българско библейско дружество, довело до издаване на аудио Библия и драматизиран библейски аудио прочит и др.
 
П-р Румен Борджиев, председател на ОЕЦ отправи благодарности към екипа, за приноса им за Божието дело, който според него с годините ще утвърждава плода, който е принесен. Студио 865 е първият асоцииран член на ОЕЦ и активно е участвал във всички дейности. 
 
В своя кратък обзор за работата на студиото Стойко Петков спомена, че никога не е било лесно да се работи за християнската просвета. „Ще празнуваме, ще си припомним миналото и малко ще помечтаем за бъдещето, но като християни на първо място ще благодарим на Бога за неговите милости.“
 
Специални проветствия отправиха Мартин Тимер, директор на ЗХМ, Нидерландия; п-р Янчо Ганев; Емануил Тотев; Джордж Купър; п-р Благовест Николов; п-р Начко Зайков; Самуел Лахо, ТСР-Европа, Йохана Крейкес, ТСР Нидерландия; Лорън Либи, президент на ТСР; Радослав Апостолов ББД; Антон Радославов; Улф Остерлунд, Глобална мрежа за лидерство; Михаил Стефанов; Д-р Рон Харис, Медиа Алианс и Джон Гейгър, Муди Радио.
 
Накрая беше отправен и поглед към бъдещето, където, освен медийните проекти на Студио 865, сериозен акцент в дейността на организацията ще е изграждането на професионалисти в областта на комуникацията и подкрепата на талантливи творци. Извършва се реконструкция на сградата на сдружението, където се създават условия за професионално обучение.
 
Окрилен от благословенията през последните 30 години екипът на Студио 865 продължава напред със същата вяра и желание да дава всичко от себе си за изграждането на Царството.
 
 
Видеоизлъчването на честването можете да проследите тук.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg