Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Най-добрата инвестиция

Main Pic
Публикувана: 22.09.2021
Автор: Грег Лори
Прочетена: 683
Коментари: 0
"Той даде на слугите си десет мнаси и им каза: Идете и търгувайте с тях, докато дойда." Лука 19:13
 
Интересно ми е, че Библията не казва нищо за събирането на злато, храна, вода или оръжия, докато чакаме Христовото завръщане. Но Божието слово споменава много конкретни неща, с които ние като християни трябва да се занимаваме, докато чакаме Господ Исус да се върне.
 
В Лука 19 глава Господ Исус Христос разказа притча или история, за да илюстрира тази истина. Един богат човек, който предприе дълго пътуване, събра 10 от слугите си и даде на всеки от тях известна сума пари. И на всеки каза: „Търгувайте с тях, докато дойда“ (стих 13).
 
Нашият Господ се възнесе на небето, но преди това повери по нещо на всеки един от нас. Какво ни остави? Разполагаме с живота си, разбира се. Ние също  притежаваме известни ресурси и разполагаме с нашето време. Но Господ Исус даде на Своите последователи и нещо друго. Той ни даде поръчение. И то е известно на всички християни: „Отидете по целия свят и проповядвайте Благата вест на всички човеци“ (Марк 16:15).
 
Апостол Павел го описва като „славното евангелие на благословения Бог, което ми беше поверено“ (1 Тимотей 1:11). Отново в 1 Солунци 2 глава Павел споменава как му е „поверено евангелието“ (стих 4 ).
 
Като последователи на Исус Христос, ние получихме свещено доверие или поръчение. Нашият Господ ни е казал да търгуваме и инвестираме, докато Той дойде. Това означава, че иска от нас да инвестираме живота си, времето и ресурсите си в работата, свързана с Божието дело.
 
Един ден, когато напуснем планетата Земя, ще оставим всичко зад себе си. Но това, което сме инвестирали за Божията слава, ще ни очаква като вечна награда в нашия небесен дом.
 
Не можете да го вземете със себе си, но можете да го изпратите предварително. И когато инвестираме в Божието царство, ние правим именно това.

Източник: Harvest ORG

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg