Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Новият световен шампион по бокс посвети победата си на Бога

Main Pic
Публикувана: 26.09.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1324
Коментари: 0
Боксьорът Александър Усик възхвалява Бога, след като победи Антъни Джошуа и стана новият световен шампион в тежка категория.
 
Украинският боксьор посвети победата си над британския боец Антъни Джошуа на Бога.
 
В интервю пред Sky News точно след мача, новият световен шампион в тежка категория каза: „Единственото нещо, което исках да направя с тази битка, е да възхваля моя Господ Исус Христос и да кажа, че всичко идва от Него.“
 
Но това не е първият път, когато украинският боксьор говори открито за вярата си. В интервю от 2019 г. за канал 122 International, Усик споделя как е станал  християнин, докато е бил в болницата като дете.
 
„Свещеникът ни раздаде сладкиши. Всички деца тичаха наоколо, без да осъзнават, че този висок мъж, с черна брада и голям кръст на гърдите, просто дойде да спаси нашите малки грешни души. Седнах близо до него и попитах къде е Бог, как да отида при Него, къде живее, как ни вижда и чува“, спомня си боксьорът.
 
"И тогава свещеникът каза: Ти си още малък, защо се интересуваш толкова от Бога? Отговорих му, че скоро ще Го видя. Той каза: защо реши така? Обясних му, че съм чул разговора на майка ми с доктора, който ѝ каза, че съм много болен. Свещеникът отговори, че не лекарите са тези, които решават, а само Бог ще реши дали ще живеем или ще умрем. И оттогава започнах да търся нашия Господ Исус Христос и да Го следвам. Той не ме следва, но аз вървя след Него. Всеки ден Му благодаря, че ме пази“, продължава Усик.
 
34-годишният боксьор детронира Антъни Джошуа на стадион "Тотнъм Хотспър" в събота вечерта, ставайки едва третият световен шампион, който увеличи теглото си, за да се бие в тежка категория.
 
Усик спечели пояса на няколко световни федерации, като WBA, IBF и WBO след единодушно решение по точки.
 
За Антъни Джошуа това е второто поражение в кариерата му. Той казва, че е уверен, че ще си върне световните титли по бокс.
 
Източник: Premier Christian News

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg