Сряда, 27.10.2021

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Покушение пред църква в Порт о Пренс

Main Pic
Публикувана: 28.09.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 500
Коментари: 0
Рано в неделя, на 26 септември 2021 г., дякон Силнър Лафай (на 60 г.) и съпругата му Мари Марта Лоран Лафай, която го придружавала, се готвели да влязат в Първа баптистка църква в Порт о Пренс, разположена на улица Реюнион близо до Националния дворец в Хаити, за първата служба, когато били нападнати от тежко въоръжени лица.
 
В неуспешен опит да се противопостави на бандитите, които искали да отвлекат съпругата му, дякон Силнър Лафей бил прострелян на няколко места. Въоръжените мъже успели да избягат, отвличайки съпругата му.
 
Вътре в църквата нападението и стрелбата предизвикали паника сред вярващите. Много от тях припаднали, други се опитали да се скрият, а имало и такива, които се наранили по време на бягството си.
 
Дякон Лафай  e бил закаран в Общинската болница, но за съжаление, починал от нараняванията.
 
Реагирайки на тази убийствена атака, Службата за защита на гражданите (OPC), е "изразила възмущението и гнева си" от случилото се с молба, онези, които разполагат с власт, да направят равносметка на горчивия си провал по отношение на сигурността и защитата на живота на хората.
 
"След трагедията, станала в баптистката църква на улица Реюнион, считана за свято място и неприкосновено пространство, никое място не е защитено. Църкви, училища, университети, радио и телевизии, публични и частни офиси, магазини са изложени на яростта на въоръжени бандити, действащи безнаказано," се казва в изявление на ОРС.
 
Обърнете внимание, че това е втората атака на място за поклонение след отвличането на 6 души на 1 април тази година от Адвентистка църква в Карфур, Хаити.
 
Първа баптистка църква в столицата Порт о Пренс е основана през 1836 година и има историческо значение за Хаити.
 
Източник: WBA
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg