Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Индийски пастир и четирима християни арестувани по време на богослужение

Main Pic
Публикувана: 27.09.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 824
Коментари: 0

Евангелски пастир, на име Ричард Бенджамин, е арестуван по време на молитвено богослужение, което провеждал в дома си, в село в региона на Утар Прадеш. Арестувани са и четирима от вярващите, присъствали на богослужението.

Група радикални хиндуисти влезли в къщата по време на богослужението и обвинили пастира, че провежда събрание за евангелизиране като цели да накара хиндуисти да се откажат от вярата си и да приемат християнството.

Екстремистите подали оплакване в полицията и малко след това пастирът и четирима от вярващите били арестувани и закарани в ареста.

Пастир Бенджамин разказва, че за последните 10 години 3 пъти е бил арестуван и е лежал в затвора по фалшиви обвинения.

При последния арест, той и останалите вярващи са били държани в затвора 5 дена, без да получат храна. Освен това надзирателят ги карал да работят. Пастирът споделя, че няколко пъти е припадал от изтощение.

Веднага след като са били арестувани и разпитани, и е станало ясно, че не са нарушили никакъв закон, полицаите са били готови да ги освободят. Тогава се намесили представители на държавната власт, които настояли мъжете да останат в затвора, защото били нарушили закона за принуждаване към смяна на религията.

Въпросният закон е приет през декември 2020 година и предполага, че християните насила карат хиндуистите да сменят вярата си, като им обещават финансова помощ или други материални облаги.

Така например, ако след богослужение на хората се предлага кафе или бисквити, това се приема като "подкуп".

Християните в Индия са 2.5% от населението, докато хиндуистите са 79.5 %.

Източник: Christian Post

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg