Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Северна Корея представя християните като чудовища

Main Pic
Публикувана: 27.09.2021
Автор: Дж. Уишън
Прочетена: 917
Коментари: 0
Не е тайна, че севернокорейският комунистически режим не проявява никаква толерантност към религията, но неотдавнашен доклад на Комисията на САЩ за международна религиозна свобода (USCIRF) подробно описва как Корейската работническа партия, ръководена от Ким Чен Ун,  измъчва християните, правейки всичко възможно, за да прикрие престъпленията си.
 
В доклада се описват актовете на терор, извършени от режима, „предназначени да заличат всички следи от християнството“ и разкриват, че „кампанията за унищожаване на всички християнски привърженици и институции ... е брутално ефективна“.
 
Тайната полиция на Северна Корея, Министерството на държавната сигурност, е стимулирана с повишения, когато задържа християни и представители на други религии.
 
„Тези, които са християни, често са изправени пред екзекуция или са принудени да преживеят остатъка от живота си в политически лагери“, свидетелства Индже Хуанг, следовател от Korea Future Initiative по време на уебинар, организиран от USCIRF.
 
Хуанг интервюира избягалите от Северна Корея, които са преживели мъчения или имат знания от първа ръка за християни, претърпели терор.
 
„Една жертва беше арестувана за притежание на Библия, държана в изолация и бита с метален прът, използван за почистване на пушки“, спомня си той.
 
Християните са най-преследвани поради връзката на вярата със САЩ и Европа.
 
Правителствени шпиони под прикритие търсят всякакви доказателства за поклонение, което прави невъзможно корейските християни да се събират, без да бъдат докладвани.
 
„Всички християни, които интервюирахме за този доклад, ни казаха, че не смеят да практикуват своята религия пред други хора“, спомня си Хуан.
 
Дори децата от малки се учат да подозират християнството.
 
„В училищата малките деца са учени, че християнските мисионери са шпиони на страните, които търсят възможности да нахлуят в Северна Корея. Показват им графични изображения на мисионери, смучещи кръвта на децата, за да покажат колко злонамерени са“, казва Сюон Ю, помощник-директор на Корейската инициатива за бъдеще. „Водят децата в изложбени зали, където християните са представени като убийци и шпиони, а Библиите се показват като трофеи, взети от враговете на държавата.“
 
Големият въпрос е: какво може да се направи, за да се предотвратят тези зверства в страна, толкова изолирана от света?
 
Някои експерти казват, че целенасочените санкции са ефективни, защото Ким Чен Ун се интересува какво мисли светът за неговия режим.
 
„Има причина да правят всичко възможно, за да прикрият затворническите лагери“, отбеляза Джеймс Бърт, главен стратегически директор на Корейската инициатива за бъдеще. „Има причина те да строят църкви, да показват храмове и да карат актьори да се представят за християни, когато чуждестранни гости посещават Пхенян. Има причина, поради която те реагират толкова агресивно на резолюциите на Съвета по правата на човека, които осъждат техните постижения в областта на правата на човека. Има причина, поради която реагират толкова остро срещу санкциите за правата на човека.”
 
Ето защо те полагат невероятни усилия, за да скрият ... причината, поради която отблъскват целенасочените санкции “, каза Бърт.
 
Междувременно севернокорейските християни  продължават да страдат и да вдъхновяват вярващите със своята твърдост за Христос.
 
Източник: Faith Wire
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg