Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Библейско име заличено от китайски филм

Main Pic
Публикувана: 28.09.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1011
Коментари: 0
Китайски режисьор, който стои зад филм със заглавие, включващо името „Моисей“, внезапно трябваше да смени заглавието, за да не обиди комунистическия режим в страната.
 
По време на изява, свързана с прожекция на 20 септември режисьорът Джан Джи е заявил пред репортери, че филмът - първоначално озаглавен „Мойсей в равнината“ - ще бъде преименуван на „Огън в равнината“, съобщава Радио „Свободна Азия“.
 
„В този филм ние използваме огъня като основен елемент“, казва Джан, след като репортерите го попитаха защо е променил името на филма, който трябва да излезе през декември. "Надявам се, че можем да използваме огъня, за да свържем различно време, пространство и емоции и че той може да блесне в живота ни."
 
Попитан, за да коментира по случая отец Франсис Лю от Китайското християнско дружество за праведност вярва, че истинската мотивация зад промяната на името на филма е, че Мойсей е библейски значим герой.
 
„Моисей е не само библейско име, но и национален герой на израилтяните“, казва той пред Радио „Свободна Азия“. „Страхуват ли се властите от положителното значение на това име? Например, Мойсей е човекът, който накара израелтяните да се противопоставят на египетската тирания и да се стремят към национална свобода и избавление."
 
Издаването на този филм - и последващото му преименуване - идва малко след като китайското правителство премахна библейските приложения и християнските акаунти от WeChat, китайска платформа за социални медии.
 
Библейските приложения също са премахнати от App Store в Китай, а хартиените копия на Библията не са достъпни за продажба онлайн.
 
Що се отнася до филма, сред „първите забележителни китайски заглавия“, завършили снимките от началото на пандемията COVID-19 в страната, това е филмова адаптация на едноименен роман. Историята, която се развива в североизточната част на индустрията, проследява мъж, разследващ убийството на таксиметров шофьор, съобщава Variety.
 
Източник: Faith Wire
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg