Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Главата на Англиканската църква споделя благовестието за 20 секунди

Main Pic
Публикувана: 28.09.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 879
Коментари: 0
Архиепископът на Кентърбъри предлага своите съвети как да споделим Благата вест за Исус Христос с невярващите за по-малко от минута.
 
Джъстин Уелби обикаля английската епархия Гилдфорд като част от евангелизаторско пътуване, за да насърчи вярващите да споделят Евангелието с хората около тях.
 
В интервю за Premier Christian News архиепископ Уелби казва, че благовестието винаги е било един от основните му приоритети и обяснява значението на автентичността, що се отнася до темата.
 
Според Уелби: „Това е процес на обучение. Ако църквата трябва да доведе хората до вяра в Христос - което е Великата заповед на Исус - това трябва да се случва успешно, защото тя се състои от хора, които са истински ученици.
 
„Тези, които са позволили на Светия Дух да промени живота им, техните нагласи, техните основи, техния мироглед, знаят, че са мотивирани и подкрепяни в своята мисия заради любовта на Христос. И тогава те ще евангелизират по същия начин, както дишат, без дори да се замислят за това."
 
Главата на Англиканската църква съветва хората да репетират как да споделят евангелието, като първо го разкажат накратко на някой приятел християнин по начин, който звучи „естествено и нормално“.
 
„Ако ме попитат [за моята вяра], казвам: „Много отдавна един човек ми обясни всичко за Исус. Обясни ми как Неговата смърт ми помага да разбера, че Бог е реален и това напълно промени живота ми. През цялото време оттогава досега, въпреки многото ми неуспехи, възходи и падения, Господ е с мен. Да разкажем това отнема около 20 секунди."
 
Архиепископът признава, че перспективата да се говори с невярващи за Исус може да бъде обезсърчаваща и посъветва хората да започнат с молитва.
 
„Звучи трудно и страшно, така че нека просто го направим реално. Това, с което трябва да започнем, е молитва, молитва за нашите приятели.
 
„Започнете да се молите за пет души, които не познават Исус. Нека това да са хора, които обичате и за които сте загрижени. Молете се за тях всеки ден - скоро те ще започнат да задават въпроси за Христос.
 
„Светият Дух ще извърши трудната работа, нашата роля е просто да сме готови да споделим какво означава да бъдеш християнин,“ заключава Уелби.
 
Източник: Premier Christian News

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg