Сряда, 27.10.2021

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Елизабет II с приветствие за годишнината на Songs of Praise

Main Pic
Публикувана: 05.10.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 291
Коментари: 0
Songs of Praise („Песни на възхвала“), програма на британската телевизия BBC One,  е най-дълго излъчваната в света християнска телевизионна поредица, която преди броени дни навърши 60 години.
 
Специална телевизионна програма отбеляза тази кръгла годишнина, която включва близо 3000 излъчвания от първото предаване, състояло се през 1961 г и заснето в баптистка църква в Кардиф, Уелс.
 
Тържествената програма, свързана с честването, е записана в Уестминстърското абатство и включва специални гости и любими християнски химни, както и послание от Нейно Величество, кралицата на Великобритания.
 
Като част от специалния епизод, Алед Джоунс, дългогодишен водещ на предаването, прочете благодарственото приветствие от Елизабет II. В писмото се казва:
 
„В продължение на шестдесет години „Песни на възхвала“ събираха църкви и зрители на Би Би Си в Обединеното кралство в колективно поклонение. През това време програмата показа християнството като жива вяра не само чрез химни и песни за поклонение, но и с участието на много хора, които са поставили своята вяра в центъра на живота си. Поздравявам предаването и всички, които участват в програмата за неговата 60-годишнина.“
 
В Уестминстърското абатство, към Алед Джоунс се присъединиха колеги водещи от миналото и настоящето, включително Катрин Дженкинс, Сали Магнусон и Дейвид Грант. Програмата включва звездни гости и любими химни, както и някои специални музикални изненади.
 
Алед Джоунс споделя: „Повече от 20 години съм водещ на „Песни на похвала“ и това е една от най-големите радости в живота ми. За мен е чест да мога да споделя вълнуващи истории за вярата с нашата скъпа публика и да зарадвам сърцата с музика, която означава всичко за мен. Предстои ни едно бъдеще, изпълнено с прекрасни песни на възхвала!"
 
Източник: Premier Christian News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg