Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Петдесятен пастир и двама християни арестувани в Индия

Main Pic
Публикувана: 06.10.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 876
Коментари: 0
Полицията в северния индийски щат Химачал Прадеш е арестувала петдесятен пастор и още двама християни, които раздавали евангелизаторски книжки и Библии в селата, след като радикални индуски националисти ги обвиняват в „насилствено“ обръщане на местни жители.
 
Пастир Чарли Джон и още двама християни, Вишал и Кевал Рам, са били арестувани миналата седмица, след като разпространявали християнска литература и Библии в село Лалас близо до град Рампур, съобщава Asia News.
 
„Аз предложих само Библията и я дадох на тези, които с желание приемат Благата вест“, казва пастир Джон. „Ако някой откаже, не настоявам. Не сме променили вярата на никого. Готов съм да предложа Библията, която е Божието Слово, дори на хора от полицията."
 
Той добавя: „Това, което правим, е да споделяме Благата вест с хората, да им разказваме за Исус, без да принуждаваме никого да сменя вярата си. Обвиненията, отправени срещу мен, са напълно фалшиви. Никога не съм предлагал пари за покръстването на хората."
 
Химачал Прадеш е един от няколкото индийски щата, които имат закони за „антиконверсия“.
 
Въпреки че някои от тези закони са в сила от десетилетия в някои държави, никой християнин не е осъждан за „насилствено“ покръстване на някого в християнството. Тези закони обаче позволяват на индуистките националистически групи да отправят фалшиви обвинения срещу християните и да предприемат атаки срещу тях под предлог за предполагаемо принудително обръщане.
 
Законът, който предполага, че християните „принуждават“ или дават финансови облаги на индусите, за да ги превърнат в християни, гласи, че на никого не е позволено да използва „заплахата“ от „божествено недоволство“, което означава, че християните не могат да говорят за Рая или Ада, като това би се разглеждало като „принуждаване“ на някой да се обърне. И ако закуски или ястия се сервират на индусите след евангелизационна среща, това би могло да се разглежда като „стимул“ и повод за обвинения срещу християните.
 
Източник: Christian Post
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg