Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Американски пастир призовава да се молим за подпалвача на църквата му

Main Pic
Публикувана: 07.10.2021
Автор: M. Фоуст
Прочетена: 1074
Коментари: 0
Пастир от баптистка църква в Алабама призова вярващите да се молят за спасението на човека, който предизвика умишлен пожар в църковната сграда преди седмица.
 
Подпалвачът е причинил няколко пожара на различни места в сградата на Първа баптистка църква в Монтгомъри, Алабама, миналия петък, които са повредили пейките и килимите, както и административните зони.
 
„Благодарение на Божията благодат, никой от предизвиканите пожари не е излязал извън контрол“, казва Марк Бетея, пастир на църквата, пред телевизия WSFA. „Слава Богу, хората от нашето прекрасно полицейско управление и пожарникарите дойдоха бързо.“
 
Тази седмица местната полиция е арестувала жена, която е обвинена в подпалването на пожарите.
 
П-р Бетея насърчи членовете на църквата да проявят милост към предполагаемия подпалвач. Той също така отбеляза, че подпалвачът е излял бензин по пътеката към амвона, но че дървеният кръст близо до амвона не е изгорен.
 
„Линията на пожара спира до кръста - кръстът, където Исус Христос пое цялата тежест на нашите грехове“, пише Бетея във Facebook. „Ако вярвам, че Исус е спасил нещастен грешник като мен, тогава вярвам, че може да спаси и този църковен подпалвач от неговите грехове. Бихте ли се присъединили към мен в молитва за този човек лично? Молете се Господ да отвори сърцето му за преобразяващата сила на Евангелието."
 
Пожарът е принудил църквата да премести мястото на неделното си богослужение и то се е провело на паркинга пред сградата. Въпреки не толкова привлекателната обстановка, членовете на църквата пееха химни, участваха в Господнята вечеря и благодариха на Бога за техните благословения, докато се покланяха само на няколко крачки от автомобилите, съобщава WSFA. Църквата е планирала да проведе службата си на открития паркинг, но се е преместила в подземието поради дъжда.
 
„Църквата никога не е била заинтересувана от пейките или стените“, казва Бетея пред канал на местната телевизия. „Става въпрос за Божия народ, който изпълнява Божията мисия в живота си.“
 
Във връзка с пожара, в своя профил във фейсбук пастир Бетея коментира, че онова, което дяволът е промислил за зло, Бог го обръща за добро, съгласно обещанията, дадени в Библията.
 
Източник: Christian Headlines
Photo: First Baptist Church, FB
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg