Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Замъглено зрение

Main Pic
Публикувана: 10.10.2021
Автор: Грег Лори
Прочетена: 878
Коментари: 0
"Защото каквото мисли в сърцето си, такъв е и той." (Притчи 23:7)
 
Съгласно проучванията на експертите, всеки човек има 90 000 до 100 000 мисли всеки ден. Това е много, нали?
 
Нашите мисли са важни, защото това, което мислим, определя онова, което ще направим. Някой мъдро е казал: „Посейте мисъл и ще пожънете деяние. Посейте действие и ще пожънете навик. Посейте навик и ще пожънете характер. Посейте характер и ще пожънете съдба."
 
Намирате ли се там, където искате да бъдете като вярващи в Господ Исус Христос? Надявам се, че отговорът ви е отрицателен, защото всеки вярващ, който израства, винаги ще изпитва нуждата да продължи да се развива и да постига още и още. Когато обаче мислите, че вече не е нужно да растете, тогава нещо не е наред.
 
След години на ходене с Господа, апостол Павел изрази тази мисъл по следния начин: „Приятели, не ме разбирайте погрешно: В никакъв случай не се считам за експерт във всичко това, но съм хвърлил око на целта, където Бог ме призовава напред - към Исус. Бягам и бягам напред,  и не се връщам назад“ (Филипяни 3:3–14, парафразиран превод).
 
Павел продължава: „Ако някой от вас има нещо друго предвид, нещо по-малко от пълна ангажираност, Бог ще изчисти замъгленото ви зрение - ще го видите още по-ясно!“ (стих 15, парафразиран превод).
 
Понякога можем да имаме замъглено зрение. Когато някой има зрение 20/20, това означава, че зрението му е добро. Тогава виждате нещата ясно. Нуждаем се от такъв вид видения като последователи на Христос, защото Библията казва, че „където няма видение, хората загиват“ (Притчи 29:18 KJV).
 
Открих, че там, накъдето гледам е и мястото, където ще отида един ден. С други думи, ако гледам в определена посока, това е и посоката, към която се стремя. Обикновено не гледаме в една посока, а да  вървим в друга (освен ако не гледаме надолу към мобилните си телефони).
 
Накъдето гледате, натам и ще ходите. И това, което сте намислили, е това, което ще направите. Бъдете мъдри. Нека зрението ви не бъде замъглено, докато се стремите да постигнете целта.
 
Източник: Harvest ORG
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg