Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Освободена е отвлечена колумбийска монахиня

Main Pic
Публикувана: 11.10.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 711
Коментари: 0
Колумбийска монахиня, отвлечена през 2017 г. от ислямистки бойци в Мали, е освободена, съобщи президентството на Мали в събота.
 
Глория Сесилия Нарваес беше отвлечена от Фронта за освобождение на Мачина, група, свързана с Ал Кайда, през февруари 2017 г. близо до границата с Буркина Фасо.
 
"Председателството на Мали поздравява монахинята за проявената смелост. Това освобождение е съвместно постижение след четири години и осем месеца усилия на няколко разузнавателни служби", се казва в изявление на президентството на Мали.
 
Снимките, публикувани в Twitter, показват как Нарваес, усмихната и облечена в жълта роба и забрадка, се среща с временния президент на Мали Асими Гойта.
 
"Благодаря на малийските власти, президента и всички държавни органи за всички усилия, които положиха, за да бъда освободена", казва тя в коментари, излъчени по държавната телевизия.
 
Свободата на Нарваес дойде след петиции за помощ от страна на Франция, заяви вицепрезидентът на Колумбия и външен министър Марта Лусия Рамирес.
 
"Ние сме изключително щастливи и благодарни за този резултат", каза Рамирес в изявление.
 
Отвличането е доходоносен източник на пари за ислямистките групи в региона Сахел в Западна Африка, където те водят все по-агресивна политика срещу националните армии, френските сили и миротворците на ООН.
 
Президентството не съобщава дали е платен откуп за Нарваес.
 
Източник: Premier Christian News
Photo: EPA EFE

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg