Четвъртък, 09.02.2023

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Има ранени след нападение над църква в Индия

Main Pic
Публикувана: 12.10.2021
Автор: А. Кумар
Прочетена: 453
Коментари: 0
Християнските лидери в Индия настояват да се предприемат действия срещу тълпа от 200 радикални индуски националисти, които са нападнали и вандализирали църква по време на богослужение. Поне три християнки са сериозно ранени при нападението в северния индийски щат Утараханд.
 
Нападателите са обвинили хората от църквата, че „незаконно“ покръстват индуси, като ги карат да приемат  християнството.
 
Съюзът на Catholic Asia News съобщава, че съгласно подадена жалба в местната полиция, тълпа е нападнала църквата на 3 октомври в колонията Соланипурам в град Рорки. Тълпата се състои от членове на управляващата партия Бхаратия Джаната и радикални индуистки националистически групи, свързани с партията, Виша Хинду Паришад и Баджранг Дал.
 
Съгласно съобщенията точно преди началото на богослужението тълпата нахлула в църквата, нападнала вярващите и унищожила църковната собственост, ранявайки поне три християнки, които са били откарани в болница в град Дехрадун.
 
Има видеозаписи на щетите, причинени от нападението, които са публикувани в социалните мрежи.
 
В жалбата до полицията се съобщава, че 200 души са нападнали църквата, но първоначално не се казва нищо за арестувани заподозрени. Срещу извършителите обаче е образувано следствие.
 
„Изискваме строги действия срещу тях и полицейска защита за нас“, казва Прио Садхана Лансе, лидер в църквата, който е подал жалба в полицията.
 
Лансе казва, че членовете на църквата са разпознали много хора в тълпата, тъй като същите преди това са заплашвали, че ще затворят църквата.
 
„Църквата, която беше нападната, е активна през последните 30 до 40 години“, казва Титоо Петър, методистки пастор, пред UCA News. "Християните в Рурки се радват на добри отношения с хора от други вероизповедания и това е първият инцидент с атакувана църква. Това е дело на някои агресивни хора, които не искат мир и хармония в района."
 
Нападенията и агресията срещу християни в Индия е ежедневие от страна на радикални ислямисти и хиндуисти.
 
Източник: Christian Post
Photo: Believers Eastern Church, Dehradun 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
Books-bg
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg