Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Трима отвлечени и шестима ранени студенти от семинария в Нигерия

Main Pic
Публикувана: 13.10.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 959
Коментари: 0
Трима студенти от семинарията са отвлечени от параклиса на колежа в нигерийския щат Кадуна.
 
Студентите от четвърти курс, специалност теология, са били нападнати в семинарията Christ the King в понеделник.
 
Още шестима семинаристи са били ранени при нападението и са закарани с наранявания в болница Салем в Кафанчан.
 
Отец Емануил Около, канцлер на училищната епархия в Кафанчан, призовава за молитва.
 
„Молим ви да се присъедините към нас, като се молим за бързото и безопасно освобождаване на нашите отвлечени братя“, казва той пред католическата благотворителна организация „Помощ за нуждаещата се Църква“ (ACN). Настояваме спонсорите на нашата семинария да се въздържат да вземат законите в свои ръце. Ние ще използвали всички законни средства, за да гарантираме тяхното бързо и сигурно освобождаване."
 
Отвличанията на духовници са все по-често срещано явление в някои части на Нигерия. Според християнската благотворителна организация за преследване, „Отворени врати“, повече християни са убити заради вярата си в Нигерия, отколкото в която и да е друга страна, докато щатът Кадуна е един от регионите, където вярващите са най-застрашени от преследване.
 
Д-р Томас Хайне - Гелдерн, изпълнителен президент на ACN International, осъди „отвличането на невинни млади семинаристи - отново - в Нигерия“ като „отвратително деяние“.
 
"Позоваваме се на съвестта на техните похитители и ги призоваваме да освободят тези млади хора. Молим хората с добра воля да се присъединят към нас в молитвата тримата семинаристи скоро да бъдат освободени невредими."
 
Д-р Хайне-Гелдерн призова правителството да гарантира безопасността на гражданите, като заяви, че страната "рискува да се превърне в една провалила се държава".
 
На 8 януари 2020 г. четирима семинаристи бяха отвлечени от семинария в Кадуна, от които трима бяха освободени, но четвъртият и най-младият, Майкъл Нади, на 18 години, беше убит.
 
Източник: Premier Christian New
Photo: Christ the King Major Seminary, Kaduna
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg