Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Истината с любов

Main Pic
Публикувана: 17.10.2021
Автор: Клод Хоуд
Прочетена: 1033
Коментари: 0
Като родители, нека си припомним, че преди всичко в нашия дом децата ни ще получат най-ценните уроци в живота си, като ни наблюдават на живо, как управляваме и разрешаваме конфликтите си, а също и като следят начина, по който действаме помежду си.
 
Един от големите проблеми в стремежа ни към единство в нашите семейства е нашата способност да се справяме с ежедневни конфликти. Твърде често семействата се оказват в една от двете крайности.
 
• Такива, които бягат от всички форми на конфликт и постоянно живеят в неизказаното. Те погрешно вярват, че появата на някакъв проблем показва липса на любов и разбиране.
 
• Такива, които са затънали в силен конфликт с обвинения и нараняващи думи, като системно усилват дори нищожни проблеми, без да виждат перспектива или надежда за някакво решение.
 
Апостол Павел е много директен в справянето с този сложен и понякога напрегнат предмет на справяне с конфликти. Вече не трябва да сме деца, но трябва да се научим да говорим истината с любов, за да израстваме. Така че въпросът, който Духът ви задава, е следният: „Израснал ли съм? Постигнал ли съм напредък в способността си да бъда спокоен и да разрешавам конфликти, откакто започнах да ходя с Бога? Постигнал ли съм напредък в способността си да прощавам?”
 
Ако въпросът за това как се справяте с конфликта беше зададен на вашия съпруг и деца, какво биха казали за вас? „Татко има буен нрав ... Мама често критикува другите ...“
 
Или биха казали: „Съпругът ми, жена ми, баща ми, майка ми не са перфектни, но съм виждал как напредват през годините. Те не връщат злото за зло; те намират и създават мир. Слънцето не залязва в гнева им. Не позволяват на недоволството да се вкорени в тях”.
 
Вече не трябва да сме незрели деца. Вече не трябва да лъжем, за да намерим начин да се справим с проблемите. Трябва да се научим да растем във всеки аспект от живота си. Както се казва в Писанието: „Вместо това, казвайки истината в любов, ние трябва да израстваме по всякакъв начин в този, който е главата, в Христос“ (Ефесяни 4:14-15).
 
Скъпи вярващи, нека обичаме семействата си и един друг, като се научим как милостиво и с любов да говорим истината.
 
Източник: World Challenge 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg