Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

17 мисионери отвлечени в Хаити

Main Pic
Публикувана: 17.10.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 824
Коментари: 0
Въоръжена банда в Хаити е отвлякла 17 християнски мисионери и членове на техните семейства, включително деца, на излизане от сиропиталище, според бивш полеви директор на групата, Christian Aid Ministries.
 
В аудио сигнал за молитвен призив, изпратен от базираните в Охайо Christian Ajd Ministries, се казва, че „мъже, жени и деца“, свързани с групата, са държани като заложници от въоръжена банда близо до Порт о Пренс, съобщава The Washington Post.
 
„Директорът на полета на мисията и американското посолство работят съвместно, за да видят какво може да се направи“, съобщава гласът от записа. „Молете се членовете на бандата да дойдат до покаяние и вяра в Исус Христос.
 
Християните са били отвлечени в събота от превозното си средство, докато са пътували за Титаниен, след като са посетили сиропиталище в района на Croix des Bouquets, съобщи Си Ен Ен, който заяви, че трима непълнолетни са сред отвлечените, според силите за сигурност на Хаити.
 
„Благосъстоянието и безопасността на американските граждани в чужбина е един от най-високите приоритети на Държавния департамент“, заяви говорител на Държавния департамент на САЩ. "Ние сме наясно с тези доклади и нямаме какво да предложим допълнително в момента."
 
Инцидентът е станал ден след като Съветът за сигурност на ООН удължи мисията си в Карибите с девет месеца с единодушно гласуване, отбелязва The New York Times.
 
Източник: Christian Post
Photo: CNN
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg