Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Джил Байдън разказва за своята вяра след смъртта на сина си

Main Pic
Публикувана: 18.10.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 651
Коментари: 0
Когато Бог не отговаря на нейната „последна отчаяна молитва“ преди смъртта на доведения ѝ син, Бо Байдън, от рак на мозъка през 2015 г., първата дама Джил Байдън се чувства толкова „предадена“, че „дори не може да се моли“. Посещението в баптистката църква в Брукланд в Колумбия, Южна Каролина, четири години по-късно обаче променя всичко.
 
При неочаквано посещение на църквата, където тя подновява вярата си през 2019 г., 70-годишната Байдън разказва пред събранието в обръщение, излъчено във Facebook Live Sunday, как вярата ѝ е била важен фактор в живота още от тийнейджърска възраст. Но тя не винаги е споделяла открито по въпроса.
 
„Вярата винаги е била важна част от това коя съм аз“, признава Джил Байдън, когато посещава църквата, за да отпразнува 50-тата година от служението на пастир Чарлз Б. Джаксън-старши.
 
"Избрах да следвам Христос още като тийнейджър, когато се влюбих в спокойствието на тихата дървена пейка, радостта от този великолепен хор, който имате тук, и дълбоката мъдрост на Евангелията. Молитвата е особено начин, по който аз мога да се свържа с хората, които обичам, и със света около мен. Но през 2015 г. вярата ми се разклати."
 
През май 2015 г. Джоузеф "Бо" Байдън III, бившият главен прокурор на Делауеър и най-големият син на тогавашния вицепрезидент Джо Байдън, загуби борбата си с рак на мозъка на 46 години.
 
"Повече от година гледах как смелият, силен, забавен, умен, малък син се бори с рака на мозъка: химиотерапия, операция след операция, отслабване. Все пак никога не се отказвах от надеждата. Като майка не можех" - разказва Джил пред Робин Джаксън, съпругата на пастира на църквата.
 
"Докато се молехме, трябваше да бъда силна за децата си и за съпруга си. Но най-вече за сина ми, Бо. Трябваше да бъда силна заради него, защото въпреки всичко той беше силен заради нас. Така че продължавах да живея с вяра всеки ден. И въпреки казаното от лекаря, вярвах, че синът ми ще успее да се справи с болестта. В последните дни отправих една последна отчаяна молитва към Бога. Но тя остана без отговор", казва първата дама.
 
"След като Бо умря, се чувствах предадена от вярата си, бях разбита. Моят пастир пишеше от време на време имейли, като ме канеше на служба. Но просто не можех да отида. Не можех. Дори не можех да се моля. Чудех се дали някога ще изпитам отново радост", продължава тя.
 
Тъй като съпругът ѝ се кандидатира да стане следващият президент на САЩ през 2019 г., пътуването ги отвежда до баптистката църква в Брукланд. Тогава Джил Байдън почувства, че Бог ѝ говори.
 
"Бях силно трогната от службата. Не знам дали все още можеше да се види мъката, която изпитвах, продължавах да я крия зад усмивката. Но знам, че когато пастирът говореше, сякаш Бог ми казваше: „Добре, Джил, имаше достатъчно време. Време е да се прибереш у дома“, продължава госпожа Байдън.
 
Тя цитира от Евреи 4:16 и Матей 19:26.
 
„В този момент за първи път почувствах, че има път за възстановяване на моята вяра. Книгата на Евреите казва: „Нека, следователно, смело да дойдем до престола на благодатта, за да получим милост и да намерим благодат, за да ни помогне в момент на нужда."  Не можем да се излекуваме сами. Но с Бога всичко е възможно", заключава Джил Байдън.
 
Източник: Christian Post
Photo: NBC News
 

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg