Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Искат 17 милиона за отвлечените мисионери, сред които има 4 деца и 8-месечно бебе

Main Pic
Публикувана: 19.10.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 507
Коментари: 0
ФБР и хаитянската полиция разговарят с похитителите, които искат освобождаването на мисионерите, съобщава Wall Street Journal. Групата, състояща се от петима мъже, седем жени и пет деца, се връщали от посещение от сиропиталище в столицата Порт о Пренс, когато бяха отвлечени от въоръжени мъже в събота. Историята можете да си припомните тук.
 
Сред отвлечените са 8-месечно бебе, както и четири деца на 3, 6, 14 и 15 години, каза Куител.
 
Похитителите искат 1 милион долара на човек, което означава 17 милиона долара за всички пленници, добави хаитянският министър.
 
Прессекретарят на Белия дом Джен Псаки заяви, че президентът Джо Байдън е бил информиран, а ФБР ще помогне на хаитянските власти да разследват отвличането и да се опитат да преговарят за освобождаване.
 
Властите в Хаити предупреждават, че преговорите могат да отнемат седмици.
 
„Опитваме се да ги освободим, без да плащаме откуп“, казва министърът. "Това е първият начин на действие. Нека бъдем честни: Когато им дадем тези пари, тези пари ще бъдат използвани за повече оръжия и повече боеприпаси."
 
Християните по света са призовани да се молят за мисионерите и техните семейства, както и за безопасното им освобождаване.
 
Източник: MSN News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg