Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Дяволът няма да победи!

Main Pic
Публикувана: 24.10.2021
Автор: Димка Тенева
Прочетена: 851
Коментари: 0
Дяволът не може да ни победи! Това, което той се опитва да постигне, е, да отвлече вниманието ни или да ни обезсърчи. Той не може да ни победи, защото Христос, Който живее в нас, е по-велик от дявола, който е в света. Това, с което дяволът се опитва да отвлече вниманието ни е, какво правят другите - какво са постигнали; какво имат; как другите родители възпитават децата си; как другите хора изграждат семействата си. 
 
Да, със сигурност ние можем да научим много от тях. Но ако сме толкова фокусирани върху това, което те правят, ще пропуснем и няма да забележим колко уникално  Бог е създал всеки един от нас. И тогава ще се обезсърчим.
 
Дяволът иска или да отклони вниманието ни, за да ни пречупи, или да ни обезсърчи, за се откажем. Може би в този момент някой от нас чувства, че вниманието му е отклонено или е обезсърчен. Когато изпаднем в такова състояние, единственото нещо, което може да върне нашия фокус върху правилните неща, е откровението, което идва от Богa!
 
Има нещо важно, което трябва да знаем за всяка битка в нашия живот - тя няма да трае вечно. Това се отнася и за всяко благословение, което преживяваме - то няма да трае вечно. Ако в момента сме благославяни, нека се наслаждаваме на благословението, защото след него предстои друга битка. Ако в момента сме в битка, нека устояваме, защото след нея идва друго благословение!
 
Ние не винаги можем да усетим, че Бог е с нас. Не винаги можем да докажем Неговото присъствие в животa си. Всъщност, ние не се нуждаем от факти, няма нужда да чувстваме, защото имаме вярата! Здравословно е да тълкуваме това, което се случва в живота ни въз основа на убеждението, че Бог ни обича и Той винаги е нас!
 
БОГ ЩЕ ГО НАПРАВИ ЗАРАДИ ИМЕТО СИ! Псалом 106:8 ни казва, че Бог избави израилтяните "ЗАРАДИ ИМЕТО СИ, когато чу вика им"!  Много пъти ни се иска да си направим един списък с всички добри неща, които сме направили. Иска ни се да изтъкнем всички причини, поради които Бог трябва да ни помогне. И това са моменти, в които сме в голяма нужда, трудност или безизходица! Но истината е, че никое от тези неща няма да принудят Бог да направи за нас това, което само Той може. Той ще го направи, въпреки всички глупости, които сме направили; въпреки нашите провали и упоритостта ни.
 
Нужно е просто да извикаме към Него! Ще Го направи, защото е милостив и ни обича! Той ще ни даде благодат да преодолеем най-голямата трудност през която минаваме, ЗАРАДИ ИМЕТО СИ! Свeти Душе, насочи ума ни в правилната посока!
 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg