Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Заплаха за християните в Пакистан

Main Pic
Публикувана: 25.10.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 643
Коментари: 0
Свещеник от Пакистан е споделил пред християнска благотворителна организация (ACN), че вярващите са изложени на повишена заплаха, след като талибаните са поели контрола в Афганистан.
 
Отец Мущак Анджум казва пред „Помощ за църквата в нужда“ (ACN): „Заплахата срещу християните се е увеличила, тъй като нашето правителство в Пакистан подкрепя победата на талибаните в Афганистан“.
 
Свещеникът казва, че има скептицизъм към християнството, защото е свързано със Западната култура: „И Афганистан, и Пакистан смятат Съединените щати за наш враг. Има дълбока омраза към западните страни, където християните съставляват значителна част от населението .
 
„Братството на страните се основава на сура Ал-Маида 5:51 от Корана, който предупреждава вярващите да не стават съюзници на евреите и християните. До голяма степен благодарение на талибаните религиозните малцинства в Пакистан и Афганистан живеят умерено“.
 
Законите за богохулството в Пакистан отдавна са проблем, като например в случая с Асия Биби, която едва не беше убита, след като беше обвинена в обида към исляма.
 
Отец Анджум каза: „Винаги сме се оплаквали от управлението на мнозинството и от противоречивия закон за богохулството, с който грубо се злоупотребява, като много хора отправят фалшиви обвинения. Така те уреждат лични сметки, като получат имуществото на жертвата или да атакуват вярата на човека.
 
"Винаги сме искали от мнозинството мюсюлмани да уважават и приемат религиозното многообразие в Пакистан."
 
Духовникът добавя, че бъдещето е тревожно: „Страхувам се, че много талибани ще се върнат в Пакистан и ще експлоатират ислямисткия екстремизъм, подтиквайки пакистанските терористични групи да засилят атаките към християните."
 
"Те процъфтяват от насилието. Правителството трябва да осигури защита на църквите и местата за поклонение на малцинствата преди пристигането им."
 
Източник: Premier Christian News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg