Вторник, 19.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Хиндуистки свещеник призова към насилие над християните

Main Pic
Публикувана: 26.10.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 964
Коментари: 0
Според The ​​Wire, индуистки свещеник от индийския щат Чхатисгарх призова за обезглавяване на християните на огромен митинг. На митинга присъстваха членове на партията Bharatiya Janata (BJP). Много християни в Чхатисгарх се опасяват, че коментарите на свещеника ще предизвикат нова вълна от антихристиянско насилие в целия щат.
 
По време на митинга Свами Парматмананд призова за целенасочени убийства на християни, замесени в предполагаеми принудителни покръствания. На митинга присъстваха много членове на BJP, включително Рамвичар Нетам, Нанд Кумар Сай и Анураг Сингх Део.
 
„Обезглавете ги… тези, които искат да покръстват индуистите“, каза Парматмананд на събралите се на митинга. „Сега ще кажете, че разпространявам омраза, въпреки че съм светец. Но понякога е важно да запалите огъня. Казвам ви, всеки християнин, който дойде във вашата къща, улица, квартал, село, не му прощавайте и не го оставяйте да се измъкне.”
 
Парматмананд е виден лидер на хиндутва в Чхатисгарх и е известен със своята насилствена антималцинствена реторика. В миналото той е призовавал за убийства на лица, занимаващи се с контрабанда на крави.
 
„Убийците на крави трябва да бъдат застреляни със стъклени куршуми“, каза Парматмананд през 2017 г.
 
Митингът, озаглавен „Спрете религиозните обръщания“, беше организиран от Sarwa Sanatan Hindu Raksha Manch, коалиция от поддръжници на Hindutva в Чхатисгарх. През последните месеци политиците от BJP и лидерите на Hindutva използваха въпроса за религиозните покръствания, за да съберат политическа подкрепа и да разпалят антималцинствените настроения.
 
В цяла Индия фалшивите истории за масови покръствания към християнството и исляма се използват за оправдаване на закони, ограничаващи религиозната свобода и насилието срещу малцинствата. В девет щата, в които са приети закони срещу конверсията, включително Чхатисгарх, радикалните индуистки националисти имат право да тероризират религиозните малцинства почти безнаказано.
 
Следвайки призива на Парматмананд и други националисти, радикалите лъжливо обвиняват жертвите си, че участват в религиозни покръствания, за да оправдаят насилието. За съжаление, тези обвинения често се приемат от местните власти.
 
Източник: Persecution ORG
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg