Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Любовта на бащата

Main Pic
Публикувана: 26.10.2021
Автор: Д. Уилкерсън
Прочетена: 687
Коментари: 0
Знаете ли, че Бог Отец ви обича? В този момент множество вярващи се провалят и забравят Бога. Те са готови да бъдат осъдени отново и отново за грях и провал, но няма да позволят на Светия Дух да ги изпълни с любовта на Отца.
 
Легалистът, който се съобразява само със закона и спазва правила, обича да живее, за да спазва изисквания. Той никога не е разбирал истински Божията любов и не е позволявал на Светия Дух да изпълни с тази любов душата му.
 
Исая пишеше на упоритите Божии деца, за които казва, че „са отстъпили, следвайки мислите на сърцето си“ (Исая 57:17). Въпреки това Исая описва Бога, казвайки: „Като човек, когото майка му утешава, и Аз ще ви утеша; и ще се утешите в Ерусалим“ (Исая 66:13).
 
Пророк Исая използва една от най-силните възможни илюстрации, познати на хората, тази на любовта на майката към детето си, за да ни покаже частица от любовта, която нашият Отец изпитва към нас. Една майка от нашата църква пропилява цял ден, за да посети сина си в затвор, който се намира на север. Качва се в автобус и се вози с часове, само за да го види за кратко време. Тази майка поглежда сина си в онази ужасна униформа, вижда агонията в очите му и при всяко пътуване част от душата ѝ умира, но тя никога не се отказва от детето си. Той продължава да бъде нейният син.
 
В моя християнски живот научих, че праведният човек, който истински обича Исус Христос, очаква Бог да го изобличава за грях. Той се научава да се моли за изпълване със Светия Дух, така че да му разкрие скритите тайни на греха и неверието, защото колкото повече се отърсва от греха, толкова по-щастлив и по-свободен става. Отношението, което виждам при много християни, е следното: „Продължавай да ме съдиш, Господи. Осъди ме, укори ме! ” Това не прилича на истинско изобличение и не е истинска изповед.
 
Например, наблюдавам това отношение в много коментари след моите писма за молитва. Когато пиша съобщение, което е пълно с осъждение, получавам преобладаващо одобрителни отговори. Когато споделям за сладостта и любовта на Исус, получавам писма, в които се казва: „Вече не проповядваш истината.“ Сякаш тези хора казват: „Ако не ни осъждаш, това, което казваш, не може да бъде съгласно евангелието.“ Такива вярващи никога не са изпитали великата любов на Светия Дух.
 
Източник: World Challenge ORG
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg