Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Пастир застрелян след богослужение

Main Pic
Публикувана: 27.10.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 693
Коментари: 0
Приятели и близки скърбят за безсмисленото и нелепо убийство на калифорнийски пастор, който беше застрелян в неделя, на излизане от църквата, след като е водил библейско изучаване.
 
65-годишният Джо Мур, пастир на християнската църква Upper Room в Комптън, Калифорния, е бил убит, докато вървял към автомобила си, съобщава KTLA-TV. По това време той носел Библията в едната си ръка, а бастуна си в другата. Синът на Мур, Дамар Мур, нарече стрелбата едновременно „безсмислена“ и проява на страх, а дъщерята на пастира, Дейни Мур е изразила своето изумление и ужас.
 
„Това е едно от нещата, които никога не бяхме очаквали“, казва тя пред KTLA-TV. „Той току-що беше свършил да преподава библейския урок в неделното училище, минал от другата страна на улицата и ето какво му се случи.
 
Мотивът по случая е неясен, но властите издирват извършителя или отговорните лица. Властите казват, че разследването е на ранен етап, но изглежда, че Мур е бил потенциална мишена и се касае за предумишлено убийство.
 
Проповедникът е описан като човек на вярата, който ревностно служил на паството си. Неговата братовчедка Кристин Пегез е изразила скръбта си за убийството и е отправила послание към виновните.
 
„Убихте един християнски пастир. Не сте застреляли просто някой, който се мотае около магазин за алкохол с цел да го обере. Убихте красив мъж, който имаше семейство, който имаше внуци и беше пастирът на църквата“, казва тя пред KTTV-TV. „Всичко, което мога да кажа, е, че дяволът не спира да работи. Дяволът е много зает."
 
Дейни Мур е фонд, за да помогне за събирането на пари за разходите за погребението на баща си. В описанието тя предлага повече подробности за безсмислената стрелба и за баща си, когото описва като „проповедник и Божи човек“, като изразява нуждите на семейството си.
 
„Той много обичаше жена си, братята и сестрите си, децата си и искаше да помогне на всички да бъдат спасени“, пише тя. „Семейството ми и аз все още скърбим. „За съжаление, баща ми не е бил застрахован. Семейството се нуждае от молитва и финансова подкрепа, за да помогне за погребването на нашия близък. Парите ще бъдат използвани за финансиране на всички разходи за погребението на гробницата, службата и погребението.
 
Моля, молете се за семейството в този труден момент.
 
 
Източник: Faith Wire
 
 
 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg