Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Лорън Дейгъл с послание към младите

Main Pic
Публикувана: 27.10.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 579
Коментари: 0
Когато Лорън Дейгъл е ученичка в гимназията, тя се моли Бог да ѝ дава смелост, за да се застъпва за тези, които са тормозени, дори ако това означава самата тя да бъде изправена пред тормоз.
 
„Молех се така:  Боже, дай ми смелост. Давай ми кураж винаги, когато трябва да се застъпвам за хората, които имат нужда от подкрепа и защита, и дори когато моите връстници ме тормозят, аз да мога да отстоявам принципите си“, казва певицата, носителка на награда Грами пред репортер на ​Christian Post.
 
„И ако поискате от Бога тази смелост, Той ще ви я даде. Той ще ви даде дързост; Той ще ви даде кураж“, продължава Лорън.
 
Именно този вид смелост продължава да дава сили на Дейгъл на фона на контрола и натиска, които съпровождат живота ѝ, след като се превръща в едно от най-разпознаваемите имена на световната християнска музика.
 
Само на 30 години, Лорън е една от най-награждаваните изпълнители в жанра, с множество награди и номинации. Тя беше и една от главните изпълнители на тазгодишните награди на Gospel Music Association Dove Awards.
 
Дейгъл постигна огромен успех и на световната сцена. Нейният албум от 2018 г. Look Up Child се превърна в платинен хит, като главният сингъл на албума, „You Say“, оглавява класацията Hot Christian Songs на Billboard за рекордните 66 седмици. Нейният последващ сингъл, “Rescue”, достигна № 2.
 
И „You Say“, и албумът Look Up Child спечелиха награди "Грами" през 2019 г.
 
Размишлявайки върху натиска, който идва заедно със славата за един толкова млад и много влиятелен изпълнител, който е християнин, Дейгъл цитира думите на Господ Исус Христос от Матей 5:10: „Блажени са онези, които са преследвани заради правдата“.
 
Тя споделя: „Тези стихове винаги ми идват на ум. Знам, че е трудно да бъдеш християнин."
 
Лорън насърчава младите християни да се молят Бог да им дава смелост пред натиска: „Просто знайте, че не сте единственият, който е подложен на тормоз. В момента ще се почувствате така, сякаш вие сте единственият, който трябва да отстоява вярата си. Но не сте единственият, който е изправен пред тази дилема. Има и други около вас. И ние ви подкрепяме“, казва тя.
 
Когато става въпрос за споделяне на вярата си с другите, певицата подчертава, че се стреми да говори на хората около нея за любящия и състрадателен характер на Бога.
 
„Знам, че не всеки иска да му се говори за Бога“, казва Дейгъл пред CP. „Но аз открих, че хората обичат да чуват, че Бог е любов, и Той е мил и е търпелив с нас. И всеки път, когато хората разберат, че Бог е нежен баща, те са готови да чуят повече за Него. Така че това е начин да споделяте Евангелието. Това е възможност да разкажете на другите за Христос.”
 
На въпроса за нейната визия за бъдещето на християнската музика, Дейгъл казва, че се надява нейните колеги артисти да продължат да създават музика, която обединява слушателите - и им напомня за утехата, открита само в Христос.
 
„Мисля, че ако християнската музикална индустрия осъзнае, че разполагаме с нещо, което ще царува вечно, защото е истински значимо за всички човешки сърца, за всеки един човек, ние разполагаме с отговор за периодите на безнадеждност, понеже имаме надеждата на света. Така че, ако можем да включим това послание в нашите текстове и в нашите мелодии, тогава ще разполагаме с песни, които светът ще може да припознае,“ заключава Лорън.
 
Източник: Christian Post
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg