Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Беден или истински богат

Main Pic
Публикувана: 30.10.2021
Автор: Людмил Ятански
Прочетена: 1113
Коментари: 0
Облечен скромно. Без кесия в пояса. Една дреха. Един колан. Един дървен жезъл. Това е цялото богатство на най-великия пратеник.
Сам в пустинята. Без телефон, компютър, без интернет.
 
Очите му бяха отворени. Той виждаше. И чуваше. Сам в пустинята, но заобиколен от огромно множество. Разговаряше със Създателя си. Простата му дреха се превръщаше в скъпоценна одежда. Коланът му - в златен. Жезълът - пълен с власт. И когато отвори устата си, целият свят се ослуша. Тълпите потекоха към пустинята. Без реклама. Без манипулация. Хората тичаха. И плачеха. Плачеха за своя Създател. Защото Го бяха изоставили. А Той ги викаше обратно.
 
Моментът беше дошъл. Най-Великият, Творецът на вселената, слизаше на земята. В блясък и слава. Обкръжен с воини, с огнени колесници. С цялата небесна войска и слава. Световете треперeха. А земята спеше. Светът тънеше в мрак и нищета. С какво ли беше привлякъл Всемогъщия?
 
Облечен скромно. Без пояс. Без кесия. Не Му е нужна. Той притежава целия свят. Цялата вселена. Той е Собственикът. Но разбира ли някой какво става?
Двама мъже се срещат. Творецът и Неговият пратеник. И двамата виждат. Единият издига глас в пустинята. И е чут. Събира тълпите, които жадуват за Живота.
Другият, Животът, идва да се срещне и даде Живот на замъртвелите.
 
Двама мъже се срещат. И двамата са облечени в злато с корони от безценни камъни. И двамата виждат това богатство и славата, която ги обгръща. И единият пада в нозете на другия. Не смее да докосне простите му сандали. Защото са облечени със скъпоценни камъни и под тях трепери вселената.
 
Но кой съзира всичко това? Не са ли просто двама бедняци с прости дрехи? Или държат историята на света в ръцете си?
Да, държат я и я оформят. Гласът им ехти и до днес. И ще продължи да ехти във вечността.
 
Едни виждат проста дреха и протрити сандали. Други чуват небето и виждат славата. Виждат несметните богатства на Живота. Облени са в славата на Твореца. И с трепет се навеждат да докоснат нозете на Всемогъщия. Защото виждат къде е истинското богатство и истинската слава. Че любовта на Верния и Истинския Го доведе тука, ниско долу. Облече Го в прости дрехи. Разпъна Го безмилостно. Но простите дрехи не можаха да скрият царския Му сан. Болките на кръста и смъртта не отнеха живота, но го посяха в Неговите синове. Синове, които жадуваха за живота и Го приеха.
 
Безумният презира Христос!
 
Мъдрият Го боготвори!
 
 Аз ви кръщавам с вода за покаяние; а Онзи, Който идва след мен, е по-силен от мен и на Него не съм достоен да поднеса обувките. Той ще ви кръсти със Святия Дух и с огън. Лопатата е в ръката Му и Той здраво ще очисти хармана Си, и ще събере житото Си в житницата, а плявата ще изгори в неугасим огън.Тогава дойде Исус от Галилея на Йордан при Йоан, за да бъде кръстен от него. А Йоан Го възпираше, като Му казваше: Аз имам нужда да бъда кръстен от Теб, а Ти ли идваш при мен?

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg