Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Бивш американски войник спасява афганистанци

Main Pic
Публикувана: 01.11.2021
Автор: Б. Холоуел
Прочетена: 855
Коментари: 0
Афганистанец, който е отишъл в САЩ като бежанец дни преди атаките от 11 септември, а по-късно служил в американската армия, споделя пред Fox News, че е преминал незаконно в Афганистан от Пакистан преди около месец, за да спаси хора, подложени на риск и членове на своето семейство.
 
Бившият американски войник, който иска да остане анонимен, казва, че е спасил най-малко 30 души от Афганистан, включително християни и хора от други религиозни малцинства, останали в разгара на контрола на талибаните.
 
Той описва себе си като „горд американски войник“, който се е сражавал в Афганистан, преди да напусне армията поради наранявания.
 
„По новините разправят, че няма американски войници в Афганистан. Но аз съм тук и ще помагам толкова дълго, колкото е необходимо“, казва той. „Аз съм горд американски войник. Положих клетва и никога няма да забравя тази клетва."
 
Някои от членовете на семейството на мъжа в Афганистан са изправени пред риска от отмъщение поради факта, че е служил в американската армия. Тези страхове се засилили след като талибаните поемат властта в Афганистан. Въпреки че мъжът е  помолил за помощ правителството на САЩ, за да предпази близките си, той не е получил такава помощ.
 
В първоначално интервю с Fox той казва, че не е извел членовете на семейството си, но е спасил други хора в нужда; след интервюто обаче той е успял да спаси роднините си, но предизвикателствата остават.
 
Семейството му се намира в неназована държава и може да бъде върнато в Афганистан, ако не намерят трайно решение в рамките на 28 дни.
 
Бившият войник споделя, че е бил „удрян“ от талибаните, след като екстремисти са го хванали, докато се опитва да спасява и измъква хора от страната. „Ако знаеха, че всъщност току-що съм помогнал на католическо семейство да се измъкне, щеше да е по-лошо“, казва той. "Много по-лошо."
 
Талибаните продължават интензивните си репресии в Афганистан, като се съобщава, че позволяват само на някои момичета да се върнат на училище, наред с други ограничения.
 
И докато голяма част от медиите вече се интересуват от други истории, със сигурност предстои „хуманитарна криза“ и справедливостта в азиатската страна виси на косъм.
 
Източник: FOX News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg