Вторник, 16.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Бог е с нас!

Main Pic
Публикувана: 01.11.2021
Автор: Димка Тенева
Прочетена: 665
Коментари: 0
Бъдете спокойни, Бог все още е в контрол! Не мисля, че има човек, който в даден момент от живота си не е преминавал през трудни ситуации. Можем само да погледнем света, в които живеем и ще се уверим, че животът е пълен с предизвикателства.
 
Библията ни каза, че Бог няма да допусне да ни случи нещо, с което не можем да се справим. Но понякога ни се струва, че Той ни се доверява твърде много, защото се чувстваме на ръба и като че ли всеки момент ще рухнем. 
 
Апостол Павел ни насърчава в Римляни 15:13: „Бог на надеждата ще ви изпълни с радост и мир във вярата, така че да се преумножава надеждата ви чрез Святия Дух“. Как може да се случи това? 
 
Бог може да ни даде усещане за спокойствие точно когато сме заобиколени от стресиращи ситуации. Така, че ако в момента сме в трудност и не виждаме как ще излезем от нея, може да се молим по следния начин:
 
„Господи, Ти си казал, че никакво оръжие скроено срещу мен, няма да успее (Исая 54:17).
 
Не мога да попреча на врага да крои злини срещу мен, но знам, че Ти ще ме предпазиш той да няма надмощие над мен. Казваш, че ако поискам нещо според Твоята воля, Ти ще изпълниш молбата ми. 
 
Зная, че когато ходя в покорство, ще благославяш всичко, което правя! Насърчаваш ме да предавам на Теб всичките си трудности и Ти ще се погрижиш за мен. 
Така, че ето ги, давам ти ги! Днес разчитам на Твоите обещания! Вярвам в тях! Това успокоява душата ми!“
 
Бог е в контрол!
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg