Вторник, 07.12.2021

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Международен молитвен ден за преследваните християни

Main Pic
Публикувана: 03.11.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 312
Коментари: 0
За поредна година църквата ще се обедини по целия свят, за да се моли в Международния ден на молитвата за преследваните християни (IDOP).
 
Комисията за религиозна свобода (RLC) на Световния евангелски алианс (WEA) официално стартира първия IDOP през 1996 г., като насърчи местните църкви по целия свят да посветят една неделя от месец ноември, за да се молят за преследваните християни по света.
 
„В продължение на повече от две десетилетия, всеки ноември, световната Църква се обединява в молитва за нашите преследвани братя и сестри по целия свят. Днес повече от 300 милиона християни живеят на места, където са изправени пред преследване заради вярата си в Исус Христос. Поразително, това е един на всеки осем християни в световен мащаб“, казва генералният секретар на WEA Томас Ширмахер в тазгодишната покана за присъединяване към молитвения ден.
 
Според Годфри Йогараджа, посланик на религиозната свобода на WEA „IDOP е време, отделено да си спомним за всички онези, които споделят нашата вяра, но не и нашата свобода“.
 
„Блажени преследваните“
Темата на молитвения ден тази година е „Блажени гонените“, вдъхновена от Матей 5:10. IDOP ще се проведе на 7 и 14 ноември.
 
Той има за цел „да призове глобалната Църква да се моли за нашите братя и сестри, така че те да знаят, че са благословени, когато са изправени пред преследване поради своята праведност и да не губят дух, знаейки, че наградата им е голяма в небето“.
 
За да постигнат това, WEA, Европейският евангелски алианс и много национални алианси и християнски организации канят християните „да се молят заедно преследваните вярващи да бъдат укрепени, за да стоят твърдо в Божиите обещания и да Му служат победоносно, въпреки трудностите им обстоятелства”.
 
Международен ден за молитва в Европа
Тази година Европейският евангелски алианс (EEA) призовава евангелските християни „да се обединят в молитва за онези места в Европа, където Църквата страда най-много: това е Донбаският регион на Източна Украйна“.
 
Евангелският алианс на Обединеното кралство (EAUK), заедно с Open Doors, CSW и Release International, ще отпразнуват IDOP в неделя, 7 ноември в онлайн събитие, което „ще включва най-новите вести, свидетелства и молби за молитва от Нигерия, Еритрея и Индия“.
 
Освен това, „след шокиращите новини за превземането на Афганистан от талибаните, ние заедно ще предоставим актуализации за това как това се отразява на малкия брой християни там и заедно ще ги издигнем в молитва“.
 
В Испания Испанският евангелски алианс (AEE) и Open Doors организират съвместно събитие на 14 ноември, за да се „молим нашите братя и сестри да бъдат инструменти в ръцете на Бог и да блестят всред мрака, така че Царството на Бога може да продължи да се разпространява и мнозина да достигнат до познанието на любовта на Христос”.
 
Те ще се съсредоточат специално върху преследваните християни в Близкия изток и Афганистан.
 
Open Doors France ще обедини усилията си с Френския евангелски алианс (CNEF) и Френската протестантска федерация, за да организира IDOP, с тема, базирана на 2 Коринтяни 4:8: „Ние сме притиснати от всички страни, но не сме смазани“.
 
Имайки предвид темата, те са подготвили ресурси и дейности за различни възрастови групи
 
В Италия църквите ще се събират на местни събрания, за да се молят и да подкрепят организациите, работещи в полза на преследваните християни.

Източник: Persecution ORG

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg