Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Десетки жени и деца убити при ракетно нападение в Йемен

Main Pic
Публикувана: 02.11.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 914
Коментари: 0
На фона на поредицата от удари на подкрепяната от Иран терористична група в Йемен, атака с балистична ракета е убила почти три дузини невинни цивилни; Гражданската война в Йемен остава хуманитарна катастрофа номер едно в света.
 
Неделя вечерта бе посрещната с опустошителни новини от Йемен, когато балистична ракета, изстреляна от бунтовниците хути, които са подкрепени от Ислямска република Иран, удряйки джамия и религиозно училище. При удара от експлозията са загинали най-малко 29 цивилни, предимно жени и деца. За съжаление, убитите са търсели подслон от боевете в сградите, които са били ударени.
 
Хутите безмилостно се насочват към Северен Йемен, за да свалят една от най-трудните останали крепости на международно признатото правителство. Ракета в неделя вечерта е изстреляна близо до Ал-Амуд. Най-малко един независим доклад твърди, че са убити 39 души, но няма официално потвърждение на тази информация.
 
Гражданската война в Йемен доведе до смъртта на над 100 000 души от началото ѝ през 2015 г. и постави над 20 милиона души в положение на нужда от хуманитарна помощ. Това остава най-голямата хуманитарна катастрофа в света.
 
Източник: Behold Israel
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg