Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Да намериш победа и мир

Main Pic
Публикувана: 03.11.2021
Автор: Д. Уилкерсън
Прочетена: 902
Коментари: 0
Павел пише на вярващите в ранната църква: „И така, казвам: Ходете в Духа и няма да изпълнявате похотите на плътта“ (Галатяни 5:16). Тази заповед да ходим в Духа е дадена на всички, а не само на няколко светии със специални дарби и възможности. По-долу споделям три стъпки за това как можете да успеете в това трудно духовно ходене.
 
 На този път трябва да поемете с пълно посвещение. Ако сте спасени, Светият Дух вече ви е даден. Сега Го помолете да поеме контрола в живота ви и Му се предайте изцяло. Помолете Го да ви бъде водач и приятел. Както повелява Христос в евангелията: „Затова ви казвам, искайте и ще ви бъде дадено; търсете и ще намерите; почукайте и ще ви се отвори” (Лука 11:9). Не се бавете да послушате и изпълните казаното от Исус.
 
Трябва да решите в сърцето си, че искате Господ да ви води. Когато говори за последните дни, Мойсей казва за Бога: „Ще го намерите, ако Го потърсите с цялото си сърце и с цялата си душа“ (Второзаконие 4:29).
 
Съсредоточете се върху слушането на Духа и откъснете очите си от неприятностите и изкушенията. Помните ли случая с Павел и Сила в затвора във Филипи. Те биха изпаднали в ужас и депресия, ако се бяха съсредоточили върху техните проблеми. Вместо това те обърнаха погледа си към Бога, като Го възхваляваха и почитаха с песни. През голяма част от времето, докато стоим в молитва, ние се фокусираме върху минали неуспехи. Ние повтаряме пораженията си и от време на време, казваме: „О, колко далеч бих могъл да стигна, ако не бях разочаровал Бога и не бях объркал и провалил миналото си.“
 
Забравете всичко в миналото си! Всичко е забравено и простено заради кръвта на Исус Христос. Не се притеснявайте и за бъдещето, защото само Господ знае какво предстои.
 
Отделете достатъчно време за общуване със Светия Дух. Той няма да говори с никого, който бърза. Изчакайте търпеливо. Търсете Господа и Му служете с благодарност и хвала. Не се поддавайте на всеки друг глас, който ви подшушва лукави мисли. Вярвайте, че Духът е по-велик от лукавия и че няма да ви остави да бъдете измамени или заслепени. Както категорично се казва в Писанието: „Този, който е във вас, е по-голям от този, който е в света“ (1 Йоан 4: 4).
 
Покорете се на Светия Дух с целия си ум и сърце, и ще откриете победа над греха и света.
 
Източник: World Challenge ORG
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg