Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Масови убийства на свещеници в Еритрея

Main Pic
Публикувана: 04.11.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1141
Коментари: 0
Християнски свещеници са набелязвани като мишени за насилие и убивани в Еритрея от бунтовническите сили, съобщава Release International в прессъобщение от 3 ноември.
 
International Christian Concern интервюира бившата затворничка за вярата Хелън Берхейн, която е била затворена и измъчвана в Еритрея повече от две години от правителствените власти.
 
„Еритрейските войски убиват много свещеници и изнасилват жените им“, казва Берхейн.
 
„Някои от свещениците стискат в ръка кръстовете, които носят, а войниците с презрение им отрязват ръцете. Когато войниците заповядат на свещениците да свалят шапките си, а те откажат да го сторят, войниците веднага ги застрелват. Стотици свещеници загиват в този конфликт от ръцете на еритрейски войници“, казва Хелън.
 
Наричана от някои „Северна Корея на Африка“, Еритрея е еднопартийна държава, управлявана от потисническо, тоталитарно правителство, което е с враждебно отношение към религията. Затворените заради вярата си често са подлагани на дълги или неопределени присъди в затворите, където страдат от невъобразимо нечовешки условия.
 
Release призовава църквите да се молят за Еритрея по време на Международния ден на молитвата за преследваната църква на 7 ноември.
 
Източник: International Christian Concern
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg