Вторник, 07.12.2021

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

На колене за България

Main Pic
Публикувана: 08.11.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 848
Коментари: 0

Основната цел на Жените ходатаи за църквата и за народите е "трансформация (преобразяване) на България чрез възстановяване на живота човек по човек". В сдружението участват хиляди евангелски християни, които се доверяват на думите на Господ Исус Христос, записани в Писанието: 

"Искайте и ще ви се даде; търсете и ще намерите; хлопайте и ще ви се отвори." (Матей 7:7)

"Ако двама от вас се съгласят на земята за каквото и да е нещо, което да поискат, ще им бъде дадено от Отца Ми, Който е на небесата, защото двама или трима са събрани в Мое име, там съм и Аз посред тях." (Матей 18:19-20)

"Голяма сила има усърдната молитва на праведния." (Яков 5:17)

Жените ходатаи са от евангелски църкви от цялата страна. Те провеждат обща молитва онлай всеки месец и всички християни, които ценят силата на молитвата, са поканени да вземат участие в нея.

За неделя, 7 ноември от 13.30 часа Академията за творци на история и Жените ходатаи  бяха отправили призив за публична молитва на колене в различни градове на страната. Посветени християни от няколко града откликнаха и взеха участие в инициативата. Темата на общата молитва беше предстоящите избори в България и необходимостта от управници, които да мислят за благото на страната и да се грижат за нейния напредък, без да злоупотребяват със служебното си положение.

Евангелски вярващи от Варна, Пловдив, Сливен, Пазарджик, Трявна, Баня, Червен Бряг и други селища излязоха по площадите на своите градове, паднаха на колене и заедно издигнаха глас към Бога в молитва. Те се застъпиха с вяра и надежда Той да отвори небето и да излее своята милост и благоволение към България и българите във време на всеобщ хаос, смущение и безизходица.

Инициативата бе вдъхновена от Лигия Младенова, дъщеря на п-р Младен Младенов от Пловдив. В кратко, но вдъхновяващо видео послание, тя припомня три основни случая, в които молитвата е обръщала хода на нещата. Лигия ни връща в не толкова далечната 1990-а година, когато Господ я подтиква да организира молитва за мирен преход в България на фона на ужаса, който тогава се наблюдава в Източна Европа заради падането на комунизма. През май, същата година, на жълтите павета в София се събират около 200 души, които на колене молят Бога да се намеси и да не допуска кръвопролития в Родината ни. Господ чува и отговаря. В България преходът мина без проливане на кръв.

Вторият случай е молитвено застъпване за българските медици в Либия, които бяха освободени по чуден начин и за съвсем кратко време след ходатайствена молитва на открито. В инициативата вземат участие известни певци, сред които и Ваня Костова, която отправя гореща молитва, както и деца от различни вероизповедания.

Третият случай на единна застъпническа молитва е след масовите протести заради тежка политическа ситуация при правителството на Орешарски. Тогава общата молитва също води до пробив и промяна на ситуацията в България.

Лидия Младенова ни насърчава с призива:

"Нищо друго и никой друг не може да ни помогне, само Господ, особено в ситуация, при която има разделение, противопоставяне и всеобщо объркване, обща омраза. Ние можем да станем и да извикаме към Бога. Да паднем на колене и да признаем своето безсилие да се справим с тази невъзможна ситуация. Нека да издигнем гласа си и да извикаме към Бога, защото Той е добър и верен, за да ни чуе и да отговори."

Днес е време, в което нашият Бог ни претегля на везните Си! Както нас, Неговата невяста, така и управляващите в тази нация! На едни Господ ще каже - "Претеглен си на везните и си намерен за недостатъчен!" (Дан. 5:27).  А на други Той ще каже: "Премерен си на везните и си намерен за достатъчен! На първите казва: "Ти беше до тук! Повече няма да управляваш!" На вторите казва: "Ти си оттук нататък! Ще управляваш и ще служиш на тази нация!"
 
Господи, моля те изчисти ни, приготви ни! Когато ни поставиш на везните - Да бъдем одобрени!
 
Източник: Жени ходатаи за църквата и за народите
Снимка: Молитвени ходатаи от Пловдив
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg