Петък, 26.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Пастир обезоръжава нападател по време на богослужение

Main Pic
Публикувана: 08.11.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 968
Коментари: 0
Американският пастир Езекиил Ндикумана казва, че Бог му е помогнал да реагира правилно и навреме, след като млад мъж, стоящ в предната част на църквата му, извадил пистолет и го насочил към присъстващите на неделното богослужение.
 
Пастир Езекиил, който е обявен за герой, се молил с членовете на своята църква, когато се случил инцидентът.
 
Във видео клип може да се види как пастирът се бори с мъжа с оръжието близо до пътеката в църковната зала. Той успява да го задържи и обезоръжи, докато полицията не пристига на местопроизшествието в Нашвил, Тенеси.
 
Инцидентът завършва с ареста на 26-годишния Дезире Баганда. Според данни на полицията младият мъж ще бъде изправен пред съда за повече от дузина обвинения за тежки престъпления.
 
Въпреки че Баганда не е член на петдесятната църква в Нешвил Light Mission, пастирът каза, че младежът е присъствал на предишни служби, според американския телевизионен канал ABC.
 
Акимана Чарите, член на църквата, който видял какво се случва в неделя, казва пред News Channel 5, Нашвил: „Бяхме толкова шокирани, когато го видяхме отпред да изважда пистолет. Цялата църква остана спокойна. Благодарим на Бога. Ако бяхме започнали да се паникьосваме,  той може би щеше да започне да стреля по нас, но всички останахме спокойни“.
 
Източник: Premier Christian News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg