Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Малайзия с нов закон за религията

Main Pic
Публикувана: 08.11.2021
Автор: А. Кумар
Прочетена: 515
Коментари: 0
Североизточният малайзийски щат Келантан въведе изменения в наказателния си кодекс, основани на шериата, забранявайки около две дузини дейности, включително опити за напускане на исляма и приемане на друга религия. Нарушителите могат да бъдат изправени пред затвор, глоби или бити с пръчки.
 
Наказателният кодекс (I) от 2019 г.  влезе в сила на 1 ноември. Съгласно новите изисквания 24 дейности стават незаконни, пише вестник The Star.
 
Забранените дейности включват прозелитизъм, изопачаване на ислямските учения, незачитане на месец Рамадан, разрушаване на богослужебни домове, татуиране, подлагане на пластична хирургия, сексуален контакт с трупове и животни, магьосничество и фалшиви твърдения.
 
Новите престъпления се наказват с лишаване от свобода до три години и глоба до 1202 щатски долара или шест удара с бастун.
 
Измененията в Наказателния кодекс на държавата, предложени през 2019 г., се основават на Наказателния кодекс на шириата (II) от 1993 г. и на съществуващия Наказателен кодекс на шириата от 1985 г. Държавният султан Мохамед V даде съгласие за измененията през юли 2020 г.
 
Главният министър на Келантан Ахмад Якоб каза по време на изявление на 31 октомври, че прилагането на новите забрани ще помогне за укрепване на шериата не само в Келантан, но и в други щати в страната с мюсюлманско мнозинство в Югоизточна Азия.
 
Тези промени още повече застрашават християните в страната, защото всеки опит да споделят вярата си, ще бъден наказван с глоби, бичуване или затвор.
 
Християните в Малайзия са около 10%.
 
Източник: Christian Post
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg