Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Нов филм за К.С. Луис поражда огромен интерес

Main Pic
Публикувана: 08.11.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 539
Коментари: 0
Филмът, The Most Reluctant Convert: The Untold Story of C.S. Lewis, първоначално трябваше да бъде в кината само за една вечер (3 ноември), но сега ще бъде излъчван до 18 ноември поради впечатляващ дебют.
 
Филмът спечели 1,2 милиона долара още първата си вечер, поставяйки го на второ място след Dune, според Trafalgar Releasing, който е фирмата дистрибутор. Новият филм завърши на първо място по продадени билети за всяко от кината.
 
The Most Reluctant Convert е базиран на едноименната постановка с Макс Маклийн, който е в главната роля на Луис на средна възраст.
 
„Когато започнахме да работим по разпространението на филма, имахме шепа кина, предимно на големите пазари. Филмът трябваше да се излъчва само в един ден на 3 ноември“, казва Маклийн в прессъобщение. „Благодарен съм на десетките хиляди хора, които излязоха да напълнят кината в почти всеки по-голям град в цялата страна, което позволи на този много важен филм да се излъчва за по-дълго време!“
 
Филмът, смесица от разказ и драма, показва Луис, пътуващ назад във времето, докато наблюдава ключовите духовни моменти от живота си. Луис премина от атеизъм към християнство и се превръща в един от водещите апологетици на 21-ви век. Той е автор на поредицата „Обикновено християнство“, „Проблемът болка“, „Хрониките на Нарния“ и други. 
 
Филмът е дело на Fellowship for Performing Arts, която Маклийн основава, в сътрудничество с Trafalgar Releasing.
 
Режисьор на филма е Норман Стоун, който печели награда BAFTA и международна награда "Еми" за филма Shadowlands, също посветен на Луис.
 
Източник: Christian Headlines
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg