Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Христос е центърът

Main Pic
Публикувана: 09.11.2021
Автор: Мартин Лутер
Прочетена: 925
Коментари: 0
„И както Мойсей издигна змията в пустинята, така трябва да бъде издигнат Човешкият Син“ (Йоан 3:14)
 
Когато Мойсей издигнал медната змия на един висок прът, много израилтяни не харесали Божията заповед да гледат към нея, понеже тя не изглеждала приятна. Единствено вярващите израилтяни  – и никой друг – разбрали и били изцелени поради своята вяра в Словото.
 
Кой друг освен нашият Господ може да използва тази история, за да насочи към Исус Христос? Аз никога не бих бил толкова дързък, че да я тълкувам по начина, по който Христос прави това. Той я обяснява като сочи Себе Си и казва:
 
„Това е бронзовата змия. Но аз съм Човешкият Син. Израилтяните трябвало да погледнат змията с физическите си очи. Но вие трябва да погледнете към Мен с очите на вярата. Евреите по времето на Мойсей били изцелени от физическа отрова. Но чрез Мен вие ще бъдете изкупени от една вечна отрова. Да погледнете към змията означава да вярвате в Мен.“
 
Това са странни твърдения и необичайно учение.
 
С тези думи Господ ни предлага правилния начин да тълкуваме Стария завет. Той ни помага да разберем, че старозаветните писатели и пророци, чрез своите истории и илюстрации, са сочели към Христос. Христос ни показва, че Той е центърът, около който е начертан целият кръг.
 
Всеки трябва да гледа към Него. Всеки, който следва Христос, принадлежи към този кръг. Всички истории в Светото Писание, ако са правилно изтълкувани, сочат към Христос.
 
Превод: Радостин Марчев
Източник: Faith Alone
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg