Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Излезе първата евангелска песен, създадена и изпълнена от робот

Main Pic
Публикувана: 10.11.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1814
Коментари: 0
Едно от най-новите издания на госпъл музика е изцяло създадено от госпъл изпълнител с изкуствен интелект.
 
Създаден от Marquis Boone Enterprises, госпъл изпълнителят се казва "J.C." и издаде песен, озаглавена "Biblical Love".
 
В прессъобщение от компанията заявиха, че песента е „за неизмеримата любов, която не може да бъде описана или измерена – любов с библейски размери, която надхвърля всички и всичко!“
 
Според Relevant Magazine това е първата евангелска песен, написана, записана и изпълнена по електронен път.
 
Базираната в Атланта, щата Джорджия, компания е създала и свой акаунт в Инстаграм, за да популяризира J.C. Една от последните публикации е видео на евангелския автор, който обяснява как е направена песента.
 
„Песента е създадена с компютри, или по-скоро трябва да кажа на компютър. Структура, дизайн, форма, текстура, кожа, тен, нямам търпение да ме видите“.
 
Създаването на JC отне на компанията малко повече от година и тя планира да продължи да развива и инвестира ресурси в създаването на виртуална евангелска индустрия.
 
Маркиз Буун, главен изпълнителен директор на компанията, заключи: „Развълнувани сме да бъдем едни от пионерите в използване на ИИ в евангелската индустрия и имаме планове да създадем и развием още повече ИИ изпълнители като този.“
 
Дебатът около изкуствения интелект и християнството е все по-актуален през последните месеци. По-рано тази година проучване показа, че една четвърт от възрастните в Обединеното кралство казват, че биха се чувствали удобно да приемат духовен съвет от свещеник с изкуствен интелект.
 
Източник: Premier Christian News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg