Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Дензъл Уошингтън с ново звание

Main Pic
Публикувана: 11.11.2021
Автор: Б. Холоуел
Прочетена: 847
Коментари: 0
Актьорът Дензъл Уошингтън добави още едно звание към своята автобиография, а именно, на почетен майор от американската армия (SMA).
 
Но това звание не е свързано с актьорството, а с подкрепата, която Уошингтън оказва на военните и техните семейства.
 
Уошингтън е едва вторият цивилен, който получава тази чест - звание, дадено му за работата му с фондация Fisher House. Това е организация, която строи домове за семейства на военни и ветерани, в които да живеят, докато техен близък се възстановява от рани.
 
Кен Фишър, председател и главен изпълнителен директор на фондация Fisher House, се среща за първи път с Уошингтън преди около 20 години, докато актьорът е на посещение в Медицински център на Brooke Army в Сан Антонио, Тексас. Уошингтън „моментално написа чек“ за фондацията, за да помогне за изграждането на дом за настаняване на семействата на военни, каза Фишър. Оттогава той става член на борда на фондацията. „Никой не заслужава това повече от Вас“, каза Фишър на Уошингтън по време на церемонията. „Вие сте невероятен приятел на семействата на военните заради дългогодишната Ви подкрепа към нас.“
 
Освен работата си с фондацията, Уошингтън получава признанието и заради последния му филм, който режисира. Филмът разказва за сержант от американската армия, който е убит в Ирак през 2006 г.
 
Предстоящият филм „Дневникът на Джордан“ ще тръгне по кината на Коледа и със сигурност ще вдъхнови публиката със своето семейно послание. Режисьор е Уошингтън, а в главната роля е актьорът Майкъл Б. Джордан. Филмът е за „войник, изпратен в Ирак, който започва да води дневник, за да изрази своята обич и съвети към малкия си син“.
 
Уошингтън сподели трогателно послание по време на церемонията по приемане на почетното военно звание. Той изрази благодарност към военните и обеща винаги да бъде на разположение, за да ги подкрепя.
 
„Днес е първият ден от остатъка от живота ми. Вече съм войник“, каза Дензъл с усмивка, като изрази благодарност към въоръжените сили на САЩ. „Ще продължа да правя правилното нещо, като подкрепям армията, флота, военновъздушните сили и морската пехота. Тук съм заради вас. Търсете ме, когато имате нужда от мен. Живеем в свободна страна заради жертвите, които сте направили за нас."
 
В края на изказването си Уошингтън каза, че се надява да продължи да почита Бога в живота си. В една от последните си изяви, по време на християнска конференция за мъже, Дензъл призова към засилване на молитвения живот, който е в основата на победата за вярващите.
 
„Моля се да продължа да върша Божията работа, както се стараем да правим всички ние“, каза той.
 
Почетното звание SMA се дава на лице, оказало забележителна помощ на членове на американската армия.
 
Почетното звание е замислено като начин веднъж годишно да се отличи човек, който е демонстрирал изключителна отдаденост и доживотен ангажимент да служи на войници, подофицери, офицери и техните семейства. Уошингтън е вторият неветеран, получил тази чест, след Илейн Роджърс, която стана почетен майор през 2018 г., поради собствената си впечатляваща работа с военни и ветерани.
 
Източник: Faith Wire
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg