Събота, 27.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Коптски ученици бити заради носене на кръстове

Main Pic
Публикувана: 11.11.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 462
Коментари: 0
В Египет група ученици са накарани да свалят техните християнски бижута. Искането е отправено от техния директор и няколко учители, съобщава благотворителната организация за религиозна свобода Christian Solidarity Worldwide (CSW).
 
В коптската традиция е обичайно да се носи символът на кръста на китката или да имате татуировка на кръст по тялото.
 
Източници на CSW съобщават, че някои ученици-християни в училище Al-Thawra в Самалут, провинция Миня, са били бити от учители и други ученици, след като е била издадена заповед да свалят кръстовете, които носят.
 
Християнски източници твърдят също, че учителка е била ученик християнин и е насърчавала други ученици да го бият, да му вземат колието с кръста и да унищожат кръста.
 
Надер Шокри, християнски журналист, съобщава: „Има разследване и дирекцията на образованието проследява инцидента. Нещата се промениха от миналото, все още има подобни инциденти, но сега има бърза реакция и нещата се решават по-бързо."
 
Президентът и основател на CSW Мервин Томас казва: „CSW приветства бързата реакция на египетските власти по този повод и ги призоваваме да държат отговорни хората, виновни за това ужасяващо поведение. Ние сме особено загрижени от факта, че подобно поведение е насърчено и че в инцидента са участвали учители. Призоваваме да се предприемат подходящи мерки срещу тях.
 
„Въпреки че приветстваме усилията на египетското правителство през последните години за подобряване на положението на християните и личния ангажимент на президента Сиси да реформира религиозното образование и да се бори с екстремизма, ние продължаваме да призоваваме египетските власти да удължат тези реформи, като включат непризнатите религиозни групи в страната, подложени на дискриминация“.
 
Източник: Premier Christian News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg