Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Трудно за разбиране

Main Pic
Публикувана: 14.11.2021
Автор: Мартин Лутер
Прочетена: 633
Коментари: 0
„И казаха: Не е ли този Исус, Йосифовият син, Чиито баща и майка ние познаваме? Как казва Той сега: Аз съм слязъл от небето?” (Йоан 6:42)
 
Този текст ни показва, че израилтяните се оплаквали от учението на Исус. Те мислели, че е невероятно, глупаво и обидно за Него да твърди, че е слязъл от небето и може да дава вечен живот. Все пак те знаели кой е баща Му, Йосиф и майка Му, Мария. Оплаквали се, понеже смятали, че Той или казва невероятна лъжа, или е пълен глупак. Защо Исус се опитвал да ги убеди, че е слязъл от небето, когато родителите Му живеели в Назарет?
 
Йоан записал това като предупреждение за всеки от нас. Когато става дума за Божието Слово и за това как Бог се отнася към нас, не трябва да се чудим дали го разбираме или не. Вместо това трябва веднага да си кажем: „Аз не питам дали разбирам това. Всичко, което трябва да зная, е дали то е Божие Слово или не. Ако е такова, това е достатъчно.”
 
Често съм ви предупреждавал да не спорите за високи, духовни неща или да се опитвате да си ги обясните. Понеже веднага щом с опитате да ги обясните по начин, който разбирате, вие се подхлъзвате и падате.
 
Ориген и други църковни отци са преживели това. Те са направили грешката да се протягат твърде нависоко. Опитали се да смесят разума и светската мъдрост с учението на християнската вяра. Но тези учения надхвърлят разума ни.
 
Превод: Радостин Марчев
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg