Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Ограничения за религиозните малцинства в Турция

Main Pic
Публикувана: 14.11.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 593
Коментари: 0
Малцинствените религиозни общности се борят срещу наложените ограничения и дискриминация в Турция. Арменският депутат Гаро Пeйлан внесе предложение за отпускане на средства за образование на арменски, гръцки, еврейски и други малцинствени общности. Фондации, свързани с религиозни общности, също са предстояща тема за разговор на властите.
 
За съжаление, управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) отхвърли предложението на Пейлан. Той твърди, че малцинствените общности са били непропорционално засегнати от пандемията и че учениците, посещаващи малцинствени училища, трябва да получат допълнително финансиране, за да „представляват проста мярка за справедливост, в съответствие с декларираното намерение. Турските власти да не насърчават дискриминацията на етническа и религиозна основа.”
 
Фондации, свързани с религиозни малцинства, се борят да обновят своите бордове и управителни органи. Немюсюлманските места за поклонение и инициативи се регулират от турските власти и възможността за обновяване на ръководните органи прекъсва религиозните дейности на малцинствените общности.
 
Следователно, Турция не желае или не може да защити правата на религиозните общности и религиозната свобода.
 
Photo:BaaghiTV
Източник: Persecution ORG
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg