Вторник, 23.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Неопетнени от света

Main Pic
Публикувана: 16.11.2021
Автор: Грег Лори
Прочетена: 391
Коментари: 0
Библията ни казва да пазим себе си „неопетнени от света“ (Яков 1:27). И така, как светът ни „набелязва“ или как почва да ни влияе, на първо място?
 
Всичко започва с приятелството със света. Затова апостол Яков 4:4 казва: „Не осъзнаваш ли, че приятелството със света те прави враг на Бога? Пак го казвам: ако искаш да бъдеш приятел на света, правиш себе си враг на Бога”.
 
Това води до любов към този свят. Първо Йоан 2:15 казва: „Не обичайте този свят, нито нещата, които ви предлага, защото когато обичате света, нямате любовта на Отца в себе си“ парафразиран превод).
 
Тогава нашата любов към света води до нашето съответствие с този свят. Ние четем в Римляни 12:2: „Не копирайте поведението и обичаите на този свят, но нека Бог да ви превърне в нов човек, като промени начина ви на мислене. Тогава ще се научите да познавате Божията воля за вас, която е добра, приятна и съвършена” (парафразиран превод).
 
Намираме класически пример за това в книгата Битие. Когато ангелите дойдоха да избавят Лот от Содом и Гомор, те трябваше на практика да го измъкнат от града със сила.
 
Как започна всичко? Библията ни казва, че „Лот премести шатрите си на място близо до Содом и се установи сред градовете на равнината“ (Битие 13:12, парафразиран превод). Лот се премести по-близо до Содом (може би за да може да го държи в полезрението си) и следващото нещо, за което четем, е, че той се премести в Содом.
 
Но не след дълго Содом се беше преселил в него. Лот загуби своите притежания и в крайна сметка собственото си семейство. И когато гневът на Бога падна върху Содом, Лот загуби всичко.
 
Истинската духовност се измерва преди всичко с това, което правим, а не с това, което казваме. Така че, нека се пазим неопетнени от света.
 
Източник: Harvest ORG
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg