Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Нова видео Библия за хора с дислексия

Main Pic
Публикувана: 17.11.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 510
Коментари: 0
Новата видео Библия е създадена от Дейв Пилоу, който възнамерява да използва аудио-визуалната платформа, за да достигне до хора, които имат проблеми с четенето на физическа Библия, и деца, които са твърде малки за четене.
 
В интервю за The Christian Post, Пилоу отбелязва, че Video Bible също е предназначена за всеки, който иска да добави нещо „уникално“ към възприемане на Писанието.
 
„Имаме сърце за Църквата по целия свят. Имаме сърце за Господ и се почувствахме призовани да осъществим този проект“, обяснява Пилоу. „Искаме хората да опознаят Господ Исус Христос по-добре и да знаят, че Бог ги обича. Видяхме, че има нужда, и затова искахме да дадем на хората по-добър достъп до Божието Слово чрез този видео вариант.”
 
Въпреки че не е определена дата на издаване, Пилоу казва, че Видео Библията ще бъде достъпна като приложение.
 
Междувременно хората могат да разгледат The Video Bible на нейния уебсайт и канал в YouTube. Част от съдържанието на Библията е включено и в приложението YouVersion Bible.
 
Пилоу споделя, че ресурсите, които The Video Bible има на своя уебсайт и страница в YouTube, вече се оказват ценни за хората с дислексия и проблеми с грамотността, както и тези, които просто предпочитат аудио Библията пред писменото копие.
 
„Възрастните хора казват, че когато остарееш, е по-трудно да се концентрираш. Така че, тази Библия им помага", обяснява той. „Тя е полезна за всички възрастови групи. Мисля, че в свят, залят от видео материали, това дава възможност на хората да използват Библията, като се обърнат към медиите.”
 
Пилоу посочва, че 75 милиона американци, или 20 процента от населението, имат проблеми с четенето, а 35 милиона имат дислексия. Освен това за 54,1 милиона възрастни хора е трудно да четат, а почти една трета от населението на нацията е ограничено в способността си да чете Библията.
 
„Когато мозъкът ви обработва нещата по различен начин, е трудно да четете. Хората със затруднения в обучението често се разглеждат по различен начин“, казва Пилоу. „Бог иска те да виждат и взаимодействат със света по различен начин. Тези хора трябва да имат способността да разберат Божия план в Неговото Слово, както всеки друг.”
 
„Получихме изключително положителни реакции в YouTube и на уебсайта“, продължава той. „Мисля, че когато Видео Библията бъде издадена като приложение, то ще стане достъпно за още повече общности от вярващи, защото хората могат да се събират и да слушат и гледат заедно на телефони и други устройства.“
 
Докато Видео Библията предлага нов начин за ангажиране със Светото писание, Пилоу подчертава, че тя не е предназначена да бъде заместител на книжната версия на Божието Слово.
 
„Продължавайте да четете своята Библия на хартия“, пояснява той. „Аудио Библията не замества написаната Библия. Подсилва нейното значение. Това е допълнителен начин да се свържете с Бога.”
 
Video Bible, която е съвместна инициатива, финансирана от множество хора, е събрала подкрепа от множество християнски групи, включително Biblica, YouVersion и The Gospel Coalition.
 
Източник:  Christian Headlines 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg