Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Най-лошото време

Main Pic
Публикувана: 17.11.2021
Автор: Грег Лори
Прочетена: 724
Коментари: 0
"Който мисли, че стои, да внимава да не падне." 1 Коринтяни 10:12
 
По време на Втората световна война Хитлер има интересна стратегия да атакува враговете си през уикенда. Той знае, че различните парламенти няма да заседават, което прави по-трудно бързото реагиране при евентуално нападение.
 
По същия начин дяволът чака подходящия момент да ни нападне. Може да дойде, когато бдителността ни е отслабнала или когато мислим, че сме най-силните. Но обикновено това е най-лошият възможен момент.
 
Например, можете да участвате в богослужение, когато внезапно лоша мисъл почука на вратата на вашето въображение. Много сте смутени и дори не можете да повярвате, че си мислите подобно нещо.
 
Тогава дяволът, който е особено хитър, ще ви осъди, че сте изкушени. Ще започне да ви нашепва: „Как можа да си помислиш такава мисъл? Какво изобщо правиш в църквата?"
 
Не забравяйте, че не е грях да бъдете изкушавани. Дори Господ Исус Христос беше изкушаван от лукавия. Грехът се случва само когато се поддадем на изкушението, когато отворим вратата и се наслаждаваме на греха. Ето защо трябва да бягаме от изкушението и никога да не оставяме възможност да влезе отново.
 
Когато мислим, че се справяме  добре духовно и всичко върви чудесно, тогава дяволът ще избере да ни удари силно. Ето защо Библията ни казва: „Ако мислиш, че стоиш силен, внимавай да не паднеш“ (1 Коринтяни 10:12).
 
Често изкушението идва след голямо благословение. Така че не се изненадвайте, ако се изкушите веднага след като излезете от църквата. И не се учудвайте, ако сте изкушени веднага след като Бог е извършил чудесна работа в живота ви.
 
Може би наскоро сте изпитали голямо благословение в живота си. Това благословение може да включва вашето семейство, кариера, вашето служение или личното ви ходене с Бога. Врагът иска да ви отнеме тази благословия. Така че бъдете внимателни и стойте нащрек. Не допускайте това да се случи.
 
Източник: Harvest ORG
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg