Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Топ 3 мъчители на християните за годината

Main Pic
Публикувана: 17.11.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 661
Коментари: 0
Християнската организация  International Christian Concern, която следи за преследването на християните от 1995 г., обяви своя доклад от 150 страници за 24-те най-жестоки гонители на Христовите последователи по света.. При определянето на топ 3 сред най-жестоки гонители на християните, IIC избра една държава, едно юридическо лице и едно физическо лице.
 
Първо, Нигерия беше обявена за най-опасната страна, която е преследвала християни през 2021 г. Президентът на ICC Джеф Кинг каза пред The ​​Christian Post, че африканската нация участва в „20-годишна война срещу християните“, която той определи като геноцид.
 
„Има едностранна война срещу християните; има две партизански сили или фракции, които се борят срещу християните“, твърди той.
 
Според доклада между 50 000 и 70 000 християни в Нигерия са били убити от 2000 г. насам. Тя е дом и на ислямската терористична групировка Боко Харам, „която е разселила милиони хора и е убила десетки хиляди други“.
 
„Освен това консервативните ислямски общности позволиха насилственото покръстване и брак на млади християнски жени и дискриминираха християните, търсещи работа“, продължава докладът.
 
Нигерийските християни са изправени пред преследване от бунтовници фулани, които „убиха повече християни през последните няколко години, отколкото Боко Харам и изселиха хиляди християнски фермери“.
 
Кинг отбеляза, че повече от 3 милиона християни са били разселени от домовете си и/или техните земи и ферми са откраднати от екстремистите. Президентът на ICC твърди, че нигерийското правителство е "съучастник" в атаките срещу християни.
 
Талибаните бяха обявени за най-жестоката група, преследвала християни през годината. Според Кинг връщането на талибаните на власт в Афганистан след изтеглянето на американските военни от страната, е това, което накара МНС да нарече екстремистката група преследвач на годината.
 
„Вероятно има около 10 000 християни… всички те са новопокръстени, наскоро изоставили исляма. И така, когато действате в култура на радикален, фундаменталистки ислям, това означава, че имате мишена на гърба си“, обясни Кинг.
 
Освен това Кинг отбелязва, че след като талибаните се върнаха в Афганистан, те започнаха да ходят от врата на врата, питайки: „Знаете ли къде са християните?“
 
Съобщава се, че през последните две седмици християнин е бил убит от талибаните, след като са открили приложение на Библията на телефона му.
 
Кинг предупреди, че повече християни „ще бъдат измъчвани и ще им бъде даден шанс да се върнат към исляма. Ако не го направите, ще бъдете измъчвани повече, за да разберат дали познавате други християни и след това ще бъдете убити“.
 
Кинг също така отхвърли идеята, че настоящата власт на талибаните е съставена от „прилични“ хора, които са изоставили старите си методи на действие. Според Кинг те планират нови операции, за да измъчват християни.
 
"Това е част от работата на талибаните. Те няма да излязат и да го кажат. Те просто няма да убиват открито", обясни той. "Така че сега те ще станат политици. Но те вършат този вид работа на заден план."
 
И накрая, ICC определи севернокорейския върховен лидер Ким Чен-ун за индивидуален преследвач на годината. В доклада се твърди, че династията Ким, която обхваща 3 поколения, е „създала религиозна система, базирана на вярата (Бог/Баща/Син), като Ким Чен-ун играе ролята на Сина, който трябва да бъде почитан. Всяка заплаха на Сина и всеобхватната религиозна система е безмилостно смазана."
 
„Династиите Ким са измъчвали и убивали милиони християни през десетилетията. И мисля, че сме запознати, че е много обичайно за семейство Ким или… режимът [да] изгони три поколения от едно семейство, когато бъдат идентифицирани като сериозни християни “, обясни Кинг.
 
Той изчисли, че около 30 000 християни в Северна Корея са били отведени в лагери за затворници, а над един милион са били убити.
 
Според Ким Сеонг Мин, севернокорейски дезертьор, севернокорейците са обект на пропагандата, че християните са врагове на държавата. Той отбеляза, че режимът на Ким информира обществеността, че висшата класа използва християнството, за да потиска долната класа.
 
 
Източник: International Christian Concern
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg