Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Защо?

Main Pic
Публикувана: 23.11.2021
Автор: п-р Любомир Шиваров
Прочетена: 1843
Коментари: 0
Едва ли има нормален човек, който може да остане безразличен към трагедията на АМ "Струма". Десетки невинни деца, младежи и семейства си отидоха внезапно от този свят! Други девет възрастни в друга част на България също останаха без жизнени показатели след нелеп инцидент в дома за стари хора в който са прекарвали остатъка от живота си
 
ЗАЩО СЕ СЛУЧВА ТАКА?
Много често в края на годината или около големи църковни празници, при някакви нелепи инциденти или фатални ситуации животът на мнозина внезапно и неочаквано приключва. И няма значение нито пола, нито възрастта, нито произхода, нито образованието, нито политическата ориентация - просто циклично това се повтаря. 
 
ЗАЩО? 
Когато се замислям за всичко това усещам, като, че ли едно желание за предупреждение, за осмисляне на живота! Ние сме кратковременни на тая земя! Пред всеки от нас стои Вечността и решенията, които ще вземаме докато сме на тоя свят са важни! 
 
Тези трагедии като рекламни клипове за Вечността минават през погледа ни, през сърцата ни, и се повтарят за да осмислим, че утрешния ден не е наш, следващия миг или час не е наш, ние не знаем до кога ще сме тук и всичко това крещи в нашето съзнание, събрано в един обикновен въпрос:
 
ГОТОВ ЛИ СИ ЗА ВЕЧНОСТТА?
Библията ясно предупреждава, че : " на човеците е отредено да умрат един път, а след това – съд" (Евр. 9:27, СИ).
 
Днес, когато  чета и слушам, как политици с атеистично възпитание, призовават да се молят за трагично загиналите, а религиозните водачи мълчат и замазват библейската истина, ми става тъжно, защото тя вика към човечеството, което няма честни свещенослужители, за да го научат на истината!
 
"Народът Ми загива от липса на знание. Понеже ти отхвърли знанието, и Аз отхвърлих теб да не ми свещенодействаш. Понеже ти забрави закона на своя Бог, и Аз ще забравя синовете ти (Осия 4:6 VBG). Това ни казва Бог чрез Библията.
 
Хората трябва да разберат, че спасението на човешката душа приключва тук на тази земя, докато сме живи! След смъртта нито земен, нито светец може да ти помогне!
ВСЕКИ, КОЙТО ОСЪЗНАЕ, ЧЕ В ОЧИТЕ НА БОГА Е ГРЕШЕН И ПОИСКА ПРОШКА, ПРИЕМАЙКИ ЖЕРТВАТА НА ИСУС НА КРЪСТА, ЩЕ СЕ СПАСИ! БЕЗ ПОКАЯНИЕ НЯМА ВЕЧЕН ЖИВОТ.
 
Понякога хора ме питат защо Бог допуска такива трагедии, толкова ли са грешни, че умират млади? Още преди 2000 г. Исус даде отговор на този въпрос : Исус им отговори: „Нима мислите, че тези хора са пострадали така, защото са били по-грешни от всички останали галилейци? Не, не са били. Но казвам ви: ако не се покаете, всички вие ще умрете по същия начин. Ами онези осемнадесет души, които загинали, когато Силоамската кула паднала върху тях? Да не мислите, че са били по-грешни от всички останали жители в Ерусалим? Не, не са били. Но казвам ви: ако не се покаете, всички вие ще умрете по същия начин“
(Евангелието според Лука 13:1‭-‬5 SPВ).       
 
Днес повече от всякога човечеството има нужда от покаяние! Думите на Христос достигат до това поколение чрез трагедии, катаклизми, болести, зарази, но намесата на учените в човешката генетика и желанието на хората да бъдат безсмъртни, да заместят божествените планове със свои, чрез които пъклените им експерименти, подхранени от алчността и гордостта, ги доведоха до отхвърляне на божествените принципи. В същото време хуманизмът направи всичко възможно Бог да слезе от сцената на и на трона да се издигне човекът, който мисли, че може да живее без Бога.
 
ТОЧНО ЗА ТОВА СЕ НУЖДАЕМ ОТ ПОКАЯНИЕ, ОТ ИСКРЕНО СЪРДЕЧНО ПОКАЯНИЕ, ЗА ДА СМЕ СИГУРНИ, ЧЕ ЩЕ ПРЕМИНЕМ ОТ СМЪРТ КЪМ ЖИВОТ!
 
"Защото всички ние трябва да се явим пред Христовото съдилище, за да получи всеки според това, което е правил в тялото – било добро, или зло."
(2 Коринтяни 5:10 VBG)
 
Photo: DUNAVMOST.com
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg